Informativni dan programa Obzor Europa na Sveučilištu Sjever

Agencija za mobilnost i programe EU-a, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Sveučilište Sjever, organiziraju  informativni dan programa Obzor Europa koji će se održati 27. veljače 2024. godine na Sveučilištu Sjever u Varaždinu. Informativni dan namijenjen je akademskom i stručnom osoblju Sveučilišta Sjever, kao i svim ostalim zainteresiranim postojećim i potencijalnim korisnicima programa Obzor Europa.

U prvome dijelu informativnog dana bit će predstavljene osnovne karakteristike programa Obzor Europa, nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a te pravni i financijski aspekti prijave i provedbe projektnih prijedloga.

Predstavit će se i pojedinačna područja programa Obzor Europa: Djelovanja Marie Skłodowska-Curie akcija (MSCA) i Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (ERA).

U drugom dijelu programa predavanja se dijele na tematske sesije za područja Klastera 1 – Zdravlje, Klastera 2 – Kultura, kreativnost i uključivo društvo, Klastera 4 – Digitalizacija, Industrija i Svemir, Klastera 5 – Klima, energija i mobilnost i Misije: Obnova naših oceana i voda do 2030. i Plan za tlo za Europu.

Prijavu za sudjelovanje na informativnom danu možete ispuniti na poveznici

Prilozi