Predsjednik Odbora za standarde financijskog izvještavanja Ivica Smiljan gost prijediplomskog studija Poslovanje i menadžment u Koprivnici

Predsjednik Odbora za standarde financijskog izvještavanja RH, partner i direktor u revizorskom društvu Grant Thorton revizija d. o. o. Ivica Smiljan održati će u utorak, 19. 12. 2023. godine u 17. 30 u Sveučilišnom centru Koprivnica u dvorani P01 predavanje pod nazivom "Financijski i računovodstveni propisi o održivom razvoju". Predavanje će biti održano na kolegiju Financijsko poslovanje i financijski menadžment, studentima stručnog prijediplomskog studija Poslovanje i menadžment i zainteresiranoj javnosti.

Ivica Smiljan ovlašteni je revizor, koji je položio Nadzor nad vrijednosnim papirima i tržištima kapitala u Washingtonu, a karijeru je započeo 1982. godine u Službi društvenog knjigovodstva kao financijski inspektor. Bio je tijekom svoje bogate poslovne karijere i pomoćnik ministra financija odgovoran za područje banaka, osiguranja, deviznog sustava i platnog prometa, te izvršni direktor u Deloitte Hrvatska. Tijekom pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom o punopravnom članstvu bio je povremeni član pregovaračkog tima RH za poglavlje VI Pravo trgovačkih društava (računovodstvo) s Komisijom Europske Unije, a posljednjih petnaest godina predsjednik je Odbora za standarde financijskog izvještavanja (računovodstvene standarde) RH. Nadzirao je revizije financijskih izvještaja i sudjelovao u  due diligence projektima i procjenama društava financijskih institucija, farmaceutske i hotelske industrije, građevinskog sektora, trgovine, neprofitnih organizacija, sektora energetike i transporta i društva u realnom sektoru.