Tim Komunalca studentima približio metode uspješnog poslovanja

Studenti 2. i 3. godine Poslovanja i menadžmenta te Prehrambene tehnologije u petak, 17. studenoga 2023. godine su imali priliku iz prve ruke čuti o izradi planova u području marketinga, poslovanja i promocije na primjeru Komunalca - Gradskog komunalnog poduzeća.
Članica Uprave Komunalca, Dubravka Horvat, sa svojim timom, direktoricom sektora zelenih površina, groblja i tržnica, Tanjom Vukušić, direktorom sektora ljudskih potencijala, prava i općih poslova Matijom Tormom, voditeljicom Gradske tržnice Mirjanom Smolek Potočnik i voditeljicom Marketinga i odnosa s javnošću Petrom Bijač studente je upoznala o dobrim praksama iz njihovog područja rada.

“Komunalac općenito jako dobro surađuje sa Sveučilištem Sjever, po različitim temama, od zelenih površina do različitih aktivnosti koje se odvijaju u kampusu koji je na upravljanju Komunalca. Ovo je još jedna prilika da se povežemo sa studentima i iz prve ruke i vlastitog iskustva im pokažemo koliko posao može biti zanimljiv, te da im  kroz naše iskustvo prikažemo kako to zaista funkcionira i pomognemo kako se bolje pripremiti za kolegije koje slušaju. Danas ćemo obraditi tržnicu i Smutek, ali smo otvoreni za sva pitanja vezana uz bilo koji drugi objekt kojim upravljamo”, istaknula je članica Uprave Dubravka Horvat.

Tim Komunalca studentima je ponudio mogućnost i terenskog obilaska svega prezentiranog na predavanju čime bi se još bolje upoznali i pripremili za ono što ih očekuje u poslovnom svijetu nakon diplome.

“Gostujuće predavanje tima Komunalca studentima je otvorilo novu perspektivu u području poslovanja i marketinga, približilo funkcioniranje jednog veliko poduzeća te su imali priliku iz prve ruke saznati kako uspješno voditi projekte u takvoj organizaciji. Sveučilište Sjever nastoji ovakvim predavanjima studentima što bolje približiti gospodarski sektor i omogućiti im učenje i stjecanje iskustva na realnim primjerima”, naglasila je prof. Ana Mulovac Trgovac.

Studente su predstavnici Komunalca počastili i s delicijima iz Smuteka, a također su im se predstavile i maskote Komunalca koje su ujedno i marketinški brend kojim Komunalac ostvaruje svoju prepoznatljivost kod najmlađih sugrađana. Dosadašnja suradnja Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac i Sveučilišta Sjever ovime je dodatno proširena te se u okviru marketinških kolegija studenti uključuju u projekte gospodarskog sektora.