Peta Voogle konferencija s naglaskom na hardver i umjetnu inteligenciju

Peta Voogle konferencija „Voogle 2023. - Expanding horizons in hardware“ održana je u varaždinskom HNK u organizaciji Tehnološkog parka i Makerspace Varaždin te u suorganizaciji Enterprise Europe Network i Sveučilišta Sjever. Tema konferencije bila je hardware i umjetna inteligencija, a okupila je velik broj stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, od profesora, poduzetnika iz ICT područja, investitore, pa do brojnih studenata i zainteresiranih građana.

Na konferenciji su sudjelovale i sve tri generacije studenata Odjela za računarstvo i informatiku Sveučilišta Sjever, zajedno s pročelnikom Odjela doc. dr. sc. Domagojem Frankom. Tim Sveučilišta Sjever iskoristio je ovu prigodu za inspiraciju, ostvarivanje novih znanstvenih i stručnih poznanstva te međusobno druženje, a također imali priliku čuti inspirativne priče o uspjehu i izazovima s kojima su se susretali poznati poduzetnici, investitori i stručnjaci  iz poslovnog svijeta.

Voogle konferencija od samih svojih početaka je bila platforma za aktualne tehnološke, edukativne i poduzetničke rasprave, te mogućnosti umrežavanja. Ove godine cilj konferencije bio je duboko zaroniti u složenosti tehnologija hardvera i etičkih razmatranja koja okružuju umjetnu inteligenciju.

S obzirom na to da tehnološka industrija doživljava brze promjene, informiranje i upoznavanje s najnovijim trendovima i inovacijama je ključno za osobni razvoj i razvoj vlastitog poslovanja.

Peta Voogle konferencija tako je pružila sveobuhvatan pregled aktualne situacije i tehnološkog napretka te zasigurno važan dogažaj za svakoga tko ozbiljno razmišlja o budućnosti hardvera i umjetne inteligencije.

Galerija