Službeni posjet predstavnika Sveučilišta Sjever Europskom parlamentu u Bruxellesu

Na poziv zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, predstavnici Sveučilišta Sjever boravili su u službenom posjetu Europskom parlamentu u Bruxellesu te su se upoznali s radom europskih institucija i važnosti Europskog parlamenta. Osim službenog posjeta, predstavnici Sveučilišta Sjever sudjelovali su na konferenciji u organizaciji Ureda zastupnice Glavak na temu „Medijska pismenost i dezinformacije“ koja je okupila vodeće stručnjake u tom području među kojima je jedan od panelista bio i izv. prof. dr. sc. Darijo Čerepinko, v.d. pročelnik Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever. Izv. prof. dr. sc. Darijo Čerepinko istaknuo je pritom potrebu snažnije regulacije društvenih mreža u Europskoj uniji, čije je ključno pitanje način monetizacije sadržaja što korporacije iskorištavaju poticanjem polariziranih rasprava vođenih emocijama, posebno negativnim.

Na konferenciji je sudjelovala i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, kao i zastupnik u Europskom parlamentu i član Posebnog odbora za vanjsko upletanje u sve demokratske procese u Europskoj uniji, uključujući dezinformiranje, te za jačanje integriteta, transparentnosti i odgovornosti u Europskom parlamentu (ING2) Andrey Kovatchev. Na panel raspravi iskustva su podijelili i doc. dr. sc. Gordana Lesinger s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i suradnica Odjela za odnose s javnostima Sveučilišta Sjever, predsjednik Vijeća za elektroničke medije i ravnatelj Agencije za elektroničke medije Josip Popovac te Vinko Kuduz, spec. publ. adm. iz Osječko-baranjske županije.

U službenom posjetu Europskom parlamentu te institucijama Europske unije kao predstavnici Sveučilišta Sjever sudjelovali su i dr.sc. Višeslav Kirinić, dr.sc. Martina Šantalab, Nikolina Hojsak; mag.nov., te doc.dr.sc. Ivana Stanić, vanjska suradnica na Odjelu za odnose s javnostima Sveučilišta.

Hvala zastupnici Sunčani Glavak na pozivu.

Galerija