Erasmus+ iskustvo studentice Brigite Trubelja

Studentica Poslovanja i menadžmenta, Brigita Trubelja, realizirala je mobilnost u svrhu stručne prakse. Njezino iskustvo možete pročitati u nastavku.

Sukladno želji da sudjelujem u Erasmus+ projektu, kao svoju mobilnost odabrala sam obavljanje stručne prakse u Njemačkoj u sklopu hotelijerske djelatnosti. Mjesto boravka tijekom mobilnosti bilo je u malom gradu Zindorfu, nedaleko od grada Nürnberga. Opis mog posla bio je posluživanje doručka, ispomoć u poslovima čišćenja te praćenje općenitog rada hotela. Budući da je moje srednjoškolsko zvanje hotelijesko-turistička tehničarka, iskoristila sam ovu priliku kako bi iz prve ruke mogla vidjeti razlike između hotelijerstva u Hrvatskoj i hotelijerstva u Njemačkoj. Također, tijekom svojeg ranog školovanja njemački jezik me „pratio u stopu“ te sam pohađala i dodatnu nastavu za DSD (Deutsches Sprachdiplom) diplomu, stoga sam htjela produbiti svoje znanje njemačkog jezika, poglavito poboljšati svoj izgovor i sigurnost u izražavanju. Uz ostvarenje svojih ciljeva, stekla sam divna poznanstva. Poslodavci koji vode ovaj obiteljski hotel velikodušno su me dočekali te uvijek bili spremni pomoći. Kolege s kojima sam radila bili su također strpljivi i znatiželjni te smo zajedno dijelili priče i usporedbe naših kultura, budući da su pojedinci dolazili iz drugih zemalja poput Makedonije, Italije, Španjolske, Rumunjske i Turske. Tijekom svog boravka nisam bila jedina Erasmus polaznica, već su prakticirale i dvije Talijanke s kojima sam ostala u kontaktu preko Instagrama.

Ova Erasmus+ mobilnost pokazala se kao jedno lijepo iskustvo i ostat će kao divna uspomena, te se nadam da ću imati mogućnost participacije i u bliskoj budućnosti.

Galerija