Studentice Odjela geodezije i geomatike i graditeljstva sudjelovale na manifestaciji "Girls on the move"

Studentice Odjela geodezije i geomatike te Odjela graditeljstva sudjelovale su na manifestaciji u organizaciji tvrtke Colas u okviru koje je predstavljen projekt Girls on the move. Projekt Girls on the move koji se bavi ulogom i promoviranjem žena u STEM industriji provodi se u 41 zemlji svijeta, a kroz 121 aktivnost u njemu je sudjelovalo gotovo 6 000 žena.

Nakon pozdravnih govora u okviru kojih su predstavnici tvrtke gdin. Siniša Košćak, predsjednik Uprave i direktorica za Centralnu Europu gđa. Debora Marcarelli upoznali studentice s poslovanjem i ulogom tvrtke u hrvatskoj cestogradnji, prisutnima se obratio pročelnik Odjela geodezije i geomatike  Danko Markovinović koji je naglasio veliki postotak studentica na Odjelu geodezije i geomatike te važnost kontinuirane suradnje s realnim sektorom. Također je istaknuo da je ovaj projekt odličan primjer suradnje između Sveučilišta Sjever i tvrtke Colas te put prijenosa znanja i iskustva između realnog i znanstvenog sektora.
Kako bi studenticama približili ulogu žena u poslovnim procesima tvrtke Colas, u okviru manifestacije Girls on the Move je održan okrugli stol na kojem su sudjelovale stručnjakinje iz svih područja poslovanja tvrtke. Na početku diskusije studentice su imale priliku predstaviti sebe osobno te iznijeti svoje razmišljanja, želje i očekivanja vezano uz zanimanje za koje se školuju. Kroz razgovor i odgovore na veliki broj upita studentica imali smo prilike vidjeti u kojoj mjeri žene sudjeluju u segmentima poslovanja tvrtke, od sektora ljudskih potencija, financija, rada na gradilištima do obrade podataka.

Nakon panel diskusije u organiziranom posjetu Asfaltnoj bazi Motičnjak prikazan je proces proizvodnje asfalta i emulzija.

Ovaj posjet, organiziran na sam Međunarodni dan žena 8. ožujka, bio je više nego produktivan i inspirativan te je zasigurno otvorio nove smjerove u promišljanju o budućim karijerama i poslovnim izazovima studentica Odjela za geodeziju i geomatiku.

Galerija