Studenti Fizioterapije Sveučilišta Sjever posjetili NK Slaven Belupo

Studenti Sveučilišta Sjever SC Varaždin, Odjela za fizioterapiju nakon održanog  izbornog kolegija „Fizioterapija u sportu“  zajedno s nositeljicom kolegija , Jasminkom Potočnjak, magistrom fizioterapije bili su gosti NK Slaven Belupa. Studenti preddiplomskog studija fizioterapije nakon teoretskog dijela kolegija i obavljenih vježbi na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, imali su priliku biti gosti NK Slaven Belupa u Koprivnici. Ovom prilikom želimo zahvaliti  direktoru kluba gospodinu Aleksovski Aleksandru  i tehničkom direktoru gospodinu Kerovec Robertu što su nam otvorili svoja vrata i iskazali domaćinstvo u svim sastavnicama kluba. Studenti su došli s velikim zanimanjem, posebno jer je posjet bio za studente koji su završili i položili kolegij te su motivirani za rad u sportu.

Tijekom posjeta, studenti su imali priliku vidjeti kako izgleda specifičan rad fizioterapeuta u sportu s karakteristikama koje su specifične za nogomet. Razgledali su sve prostore stadiona, terena i ispod tribina koji su okosnica svega što se kasnije događa i vidi u aktivnostima na terenu tijekom treninga i utakmica. Između ostalog, vidjeli su kako rade fizioterapeuti, mogli su postavljati pitanja svim dionicima rada u nogometnom klubu, posebno glavnom treneru Zoranu Zekiću koji je svojom profesionalnošću i pristupačnošću brzo razbio tremu kod studenata pa je bilo osim korisnih savjeta i mnogo zajedničkog smijeha. Pitanja studenata su bila usmjerena i igračima i trenerima i kolegama. Posebno je bilo zanimljivo slušati savjete profesionalaca iz nogometa kao skup različitih iskustva koja se mogu očekivati u takvom radu za fizioterapeute, a kondicijski trener Marko Matijević dao je prilično korisnih savjeta uz Marka Kuića, pomoćnog trenera.

Nakon razgledavanja i razgovora sa fizioterapeutima, trenerima i igračima, studenti su odigrali kviz i bili nagrađeni prigodnim nagradama koje je osigurao klub za uspomenu na ovaj izuzetno ugodan i koristan posjet. Uručivanje znanjem zasluženih nagrada upriličeno je na travnjaku gradskog stadiona, kako se to i odvija u nogometu. Dojam posjeta bio je potpuno zadovoljstvo studenata, ali i predavača što je klub izašao u susret mladim budućim fizioterapeutima otvorivši vrata i dajući mogućnost doživljaja svega o čemu se učilo tijekom kolegija i dosadašnjeg studija, a vezano je uz nogomet.

Ovakav posjet studenata u okruženje u kojem se može vidjeti stvarni, realni rad fizioterapeuta od izuzetne je važnosti za kvalitetno obrazovanje i čini nedjeljivu cjelinu. Posebno je ugodno kada je doček studenata i svaki trenutak ispunjen dobrodošlicom i iznimno pozitivnom atmosferom koja vlada u klubu te su studenti vidjeli i osjetili kako je to raditi u specifičnom okruženju karakterističnom za nogomet.

Sve je bilo praćeno i PR-om gdje zahvaljujemo Luki Šarliji, glasnogovorniku kluba i voditelju odnosa s javnošću koprivničkog prvoligaša na zajedničkoj fotografiji i medijskoj popraćenosti.

https://nk-slaven-belupo.hr/studenti-sveucilista-sjever-posjetili-nas-klub/ , https://www.facebook.com/nksb1907https://www.instagram.com/p/CamgtZ0t5AE/ , https://www.klikaj.hr/studenti-fizioterapije-sa-sveucilista-sjever-posjetili-slaven-belupo/ , https://drava.info/2022/03/foto-studenti-fizioterapije-sveucilista-sjever-posjetili-slaven-belupo/