Posjet muzeju prehrane u Koprivnici

Studenti III godine Sveučilišta Sjever Odjela prehrambene tehnologije u sklopu kolegija Gastronomija i dijetetika nositeljice izv.prof.dr.sc. Uršulin-Trstenjak, N. posjetili su Muzej prehrane "Podravka" u Koprivnici. Imali su tom prilikom vidjeti zbirku industrijske tehnologije koja predstavlja povijesni pregled Podravkinih proizvoda. Rekonstrukcija prve linije za proizvodnju dehidriranih juha iz 1958. g. obilježava odluku o proizvodnji juha kao presudnom trenutku u povijesti Podravke koji je potaknuo daljnji snažan razvoj tvrtke detaljno im je objašnjeno od kustosice i voditeljice muzeja gosp. Nada Matijaško.

Isto tako sa ponosom ističe da veći dio izloženih strojeva konstruiran je u radionicama Podravke prema nacrtima tadašnjih Podravkinih radnika strojarske struke, a recepture za nove proizvode stvarali su tvornički tehnolozi u istraživačkom laboratoriju.
Ujedno, studenti su se upoznali i sa etnografskom zbirkom svega onoga što čini povijest proizvodnje, transporta, prerade, čuvanja do konzumacije hrane seoskog područja sjeverozapadne Hrvatske u prvoj polovici 20.st. što je također izuzetno važno za mlađu populaciju kako bi usvojili, zadržali i prenosili vrijednosti i bogatstvo tradicije kao i načina življenja svojih predaka iz kraja koje potječu.

Galerija