Gostujuće predavanje na doktorskom studiju Mediji i komunikacija

Gostujuće predavanje pod nazivom "Participatory Design and Communication" u utorak, 5. travnja, s početkom u 17:00 sati održala je Antonia Jolic. Predavanje se održalo u sklopu aktivnosti u modulu Znanstveni kolokvij na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija.

Antonia Jolic doktorski je kandidat na Monash Art, Design and Architecture (MADA), pri Sveučilištu Monash u Melbourneu, Australija i predavač na Gulf University for Science & Technology. Posjeduje više od 20 godina iskustva rada u dizajnu, a njezin dizajnerski rad pokriva raspon od razvijanja brendova, dizajniranja ambalaže, izdavaštva, izložbenog dizajna, grafike okoliša kao i novih medija.

U znanstvenom radu usredotočuje se na ispitivanje načina na koje participativni dizajn (Participation Design) i društveni dizajn (Social Design), kao i uloga dizajnera mogu pridonijeti unaprjeđenju društvenih potreba i podizanju društvene svijesti, a kojima se ujedno utječe i na aktiviranje promjena u ponašanju i odlučivanju. Usredotočuje se, nadalje, i na istraživanje kulturne memorije, kao i na istraživanje načina na koje dizajn može pridonijeti olakšavanju i posredovanju pri participativnom i sukreativnom procesu kroz projektne inicijative u zajednici i u okviru obrazovnih i kulturnih ustanova.

Više informacija o Antonii Jolic moguće je pronaći na:  https://antoniatonijolic.com.