Andragoška radionica za nastavnike održana na Sveučilištu Sjever

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin, u ponedjeljak, 28. veljače 2022. godine u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana je andragoška radionica za nastavno osoblje. Radionica se provela u sklopu ESF projekta Promocija cjeloživotnog učenja faza II, u okviru aktivnosti Jačanje kompetencija obrazovnog osoblja u ustanovama za obrazovanje odraslih.

Na samom početku sve je prisutne sudionike pozdravio doc.dr.sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i među institucijsku suradnju Sveučilišta Sjever izrazivši zadovoljstvo provođenjem ove značajne radionice na Sveučilištu Sjever, a koja se realizirala upravo na njegovu inicijativu.

U ovoj andragoškoj radionici riječ je o konceptu novog modela stručnog usavršavanja (Izborni moduli, MI3 Jačanje andragoških kompetencija), a koji je izrađen u skladu s programom Curriculum globALE te kojeg je u razdoblju od 2015. do 2018. godine uspješno završilo preko 200 polaznika. U sljedećem razdoblju Agencija planira provesti tri ciklusa andragoških radionica pri čemu će mogućnost sudjelovanja u svakom ciklusu imati 25 polaznika (ukupno 75 polaznika).

Ciklus je modularnog tipa i sastoji se od pet modula- pristup obrazovanju odraslih, planiranje, organizacija i evaluacija u obrazovanju odraslih, učenje i poučavanje odraslih, komunikacija i grupna dinamika u obrazovanju odraslih i metode obrazovanja odraslih.

Na interaktivnoj i korisnoj radionici sudjelovalo je nastavno osoblje Sveučilišta Sjever, njih ukupno 25.

Galerija