Sveučilište Sjever i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET potpisali Sporazum o suradnji

VARAŽDIN, 16. studenog 2021. - Pokrenuta suradnja na razvoju zajedničkih aktivnosti i projekata

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u utorak, 16. studenog 2021. godine Sveučilište Sjever i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET uspostavili su formalnu suradnju potpisivanjem Sporazuma o suradnji koji su tom prilikom potpisali rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković i ravnatelj CARNET-a, Hrvoje Puljiz.

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji započeta je formalna suradnja u okviru područja zajedničkog interesa koji se prije svega odnosi na znanstvenu, nastavnu i stručnu suradnju u akademskoj i znanstvenoj zajednici. Uspostavljena suradnja prije svega uključuje razmjenu otvorenih podataka u svrhu istraživanja i razvoja, sudjelovanje predstavnika sporazumnih strana na zajedničkim konferencijama, razmjenu znanja i iskustava suradnje na projektima, posebno projektima sufinanciranih sredstvima EU, razmjenu znanstvenih i tehnoloških informacija i materijala te organiziranje zajedničkih seminara/ webinara i drugih akcija koje omogućuju razmjenu znanstvenih spoznaja i informacija.

Prije potpisivanja Sporazuma o suradnji održan je i radni sastanak na kojem su predstavnici obiju ustanova predstavili zajedničke ciljeve i rad na razvoju daljnjih aktivnosti i projekata definiranih samim Sporazumom o suradnji.

Potpisivanju i radnom sastanku nazočili su i doc.dr.sc. Petar Mišević, v.d. prorektora za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, ujedno i inicijator suradnje te Ivan Šabić, pomoćnik ravnatelja za podršku poslovanju ustanove CARNET.

Galerija