Gostujuće predavanje Frane Šesnića, direktora ZICER-a, na Odjelu za ekonomiju

Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra, održao je 17. lipnja gostujuće predavanje studentima SPDS Poduzetništvo i EU fondovi, na kolegiju Poduzetničke financije, na Odjelu za ekonomiju Sveučilišta Sjever. Tema predavanja bila je 'Startup ekosustavi, financiranja, MVP, tržišta, poduzetništvo, izazovi'.

Frane Šesnić direktor je ZICER-a, Zagrebačkog inovacijskog centra koji je prethodno djelovao kao Tehnološki park Zagreb i Razvojna agencija. Završio je fakultet elektrotehnike, strojarstva i računarstva u Splitu, te poslijediplomski studij na Ekonomiji u Zagrebu smjer financijske institucije i tržišta. Izabran je u zvanje predavača. Redovito sudjeluje na brojnim tehnološkim i poduzetničkim konferencijama kao predavač. Inicijator je nekoliko međunarodnih događanja poput Zagreb Forum konferencije specijalizirane za Smart City strategije i rješenja, Zagreb Connect startup konferencije te Startup Europe Regatte, konferencije specijalizirane za održive greentech i fintech tehnologije.

Uspostavio je prvi hrvatski akceleracijski program Startup Factory i pokrenuo financijske instrumente za potpore i ulaganja u startupove. Radi na povezivanju svih dionika društva u kreiranju startup ekosustava. Kroz Zicer vodi najveći startup hub u okruženju.

Svi zainteresirani predavanje mogu pratiti preko sljedeće poveznice: https://meet.google.com/mrw-daqg-tka