Obilježavanje Svjetskog dana pčela na Sveučilištu Sjever

Svake godine, 20. svibnja obilježava se Svjetski dan pčela, a ove godine će se u sklopu Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever održati i prigodna gostujuća predavanja relevantnih ljudi iz struke.

Obilježavanje će se održati u četvrtak, 20. svibnja 2021. s početkom u 13 sati, putem aplikacije Microsoft Teams.

Predavanja se organiziraju u suradnji s HGK – Županijskom komorom Koprivnica i  Društva kemičara i tehnologa Koprivnica  Predavanja su namijenjena ljudima koji se bave proizvodnjom, preradom ili konzumacijom meda.  

Program:

  1. Kontrola kvalitete meda - Nina Krnjak, dipl. ing. agr, Središnji laboratorij za kontrolu kvalitete meda i stočne hrane, Križevci
  2. Senzorska svojstva meda – Helena Tomić-Obrdalj, spec., Podravka d.d.
  3.  Krivotvoreni med – Ivana Blaško Bešvir, mag. ing. alimetn.

 Pozivamo sve zainteresirane da se priključe putem poveznice ili da nas prate putem YouTube kanala Sveučilišta Sjever.