Niste sami, studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever su uz vas!

Svečano uručene zahvalnice studentima sestrinstva Sveučilišta Sjever

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Varaždin u utorak, 11. svibnja 2021. godine održalo se svečano uručenje zahvalnica za studente 3. godine preddiplomskog studija sestrinstva.

Naime, više od 65 studenata odazvalo se pozivu ministra zdravstva izv.prof.dr.sc. Vilija Beroša i pozivima ravnatelja OB Varaždin i ŽB Čakovec te su stavili svoje vrijeme i znanje na raspolaganje i pomoć zdravstvenom sustavu tijekom prosinca 2020. i siječnja 2021. godine. Uz online nastavu i pohađanje kontaktnih  vježbi na Sveučilištu Sjever, studenti su pomagali svojim kolegama na bolničkim odjelima. Svaki studenat je proveo više od 250 sati direktno u radu s pacijentima pokazavši tako svoj altruizam, ali i svjesnost  ozbiljnosti situacije s kojom se nose njihove buduće kolegice i kolege na radnim mjestima. Sudjelovali su u procesu rada kod provedbe zdravstvene njege, rada u trijažnom šatoru, pratnji bolesnika na dijagnostičke pretrage i u drugim postupcima koji su vezani za pružanje zdravstvene skrbi. Sveučilište Sjever i  Hrvatska komora medicinskih sestara tom su prigodom za zahvalu studentima za nesebičan rad pripremili simbolične zahvalnice koje su im uz poštivanje epidemioloških mjera osobno uručene na Sveučilištu Sjever.

Studentima su se tom prilikom obratili i izrekli zahvale rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr.sc. Nenad Kudelić i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, mag.med.tech. te pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Na svečanom uručenju zahvala sudjelovali su i prof.dr.sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever, Anica Sekovanić, mag.med.techn., glavna sestra i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OB Varaždin, Goran Toplek, mag.med.tech., pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Županijske bolnice Čakovec te nastavnici Odjela za sestrinstvo.

„Poštovane kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari u ovim kriznim vremenima, još jednom ste pokazali da sestrinstvo nije samo profesija nego i životni poziv. Vaš požrtvovan rad je uzor i poticaj studentima Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever. U proteklom su periodu uložili svoje vrijeme u nesebično pomaganje drugima i podršku u organizaciji brojnih događaja – pružali su pomoć zdravstvenom sustavu tijekom pandemijem, volontiraju u Centru za pružanje usluga u zajednici Varaždin, aktivno sudjeluju u procjepljivanju građana Varaždinske županije. Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, svim medicinskim sestrama/tehničarima te studentima studija sestrinstva, želim puno uspjeha u radu te budućim životnim izazovima. Sretno.“, izrazila je tom prigodom čestitku pročelnica Odjela za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, doc.dr.sc. Marijana Neuberg.

Studenti studija sestrinstva u suradnji sa Odjelom za multimediju, oblikovanje i primjenu izradili su promotivni video povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva pod nazivom „Niste sami, studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever su uz vas!“  koji se nalazi ovdje: Niste sami, studenti sestrinstva Sveučilišta Sjever su uz vas! - YouTube

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, održat će se Okrugli stol pod nazivom „Izazovi modernog sestrinstva“ 13. svibnja online putem na kojem će sudjelovati pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo i glavne sestre suradnih zdravstvenih i socijalnih ustanova. Okrugli stol sjajna je prilika da studenti koji će tek ući u sustav rada čuju iskustva i savjete medicinskih sestara i tehničara sa dugogodišnjim radom na rukovodećim položajima. Studenti sestrinstva postavljat će pitanja svojim budućim poslodavcima te ih tako bolje upoznati, a i pokazati svoju spremnost za tržište rada.