Mehatronika je odličan spoj strojarstva, elektrotehnike, robotike, automatizacije, programiranja, pneumatike i hidraulike

Toni Medić student je mehatronike na Sveučilištu Sjever, a svojim odabirom studija i više je nego zadovoljan. Odabir preddiplomskog studija mehatronike bio je i više nego logičan izbor za Tonija nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i stečenog zvanja tehničara za mehatroniku. Što Toni kaže o svojem odabiru pročitajte u nastavku.

Upisao sam studij mehatronike na Sveučilištu Sjever jer je to bio najbolji odabir za mene i moj daljnji profesionalni razvoj i nisam pogriješio. Na studiju mehatronike najbolje mi je što su profesori pristupačni, profesionalni a prije svega i srdačni prema studentima. Također, tu su i suvremeno uređene i opremljene predavaone, kabineti, laboratoriji te mnoštvo moderne opreme za laboratorijske vježbe (LOGO!, PLC, ABB IRB120 robot, 3D printer, FESTO oprema za pneumatiku i slično). Već tijekom samog studija dostupni su nam mnogi programi (software-i) koji se koriste u industriji što je jako važno nama kao studentima.

Preporučio bih studij svima koji imaju interes za područje strojarstva, elektrotehnike, robotike, automatizacije, programiranja, pneumatike i hidraulike. Sva ta područja čine mehatroniku i svatko će naći nešto što ga zanima te će se vrlo lako moći dalje razvijati i usavršavati. Osobno, osim studija, imam i nekoliko interesa koji su vezani uz fitness, biciklizam, planinarenje te gaming. Također, važniji interesi, koji su povezani sa studijem su crtanje 2D i 3D modela, programiranje PLC-a te praćenje razvoja novih tehnologija. Uživam i u sastavljanju računala (hardware-a i software-a) te su mi računala općenito velika strast.
Mehatronika je odličan odabir i odlična podloga za daljnji nastavak studija jer povezuje mnoga područja. Uz to je i moderan studij koji je nastao iz potrebe industrije koja se neprestano razvija, modernizira i širi. Studij mehatronike na Sveučilištu Sjever jako dobro će vas pripremiti te dati potrebna znanja za rad u novoj, modernoj te automatiziranoj industriji. Potražnja za mehatroničarima raste iz dana u dan te pronalazak posla nakon studiranja neće biti problem.

Nakon završetka studija plan mi je naći posao u struci, stručno se usavršavati, magistrirati te doktorirati.