Ako imate talenta, ideje i volje za izradu inovativnih projekata - Sveučilište Sjever odličan je izbor za vas!

Ervin Kukec je student na Sveučilištu Sjever, trenutno na 2. godini preddiplomskog  studija elektrotehnike. Dolazi iz mjesta svima dobro poznatog po naivnoj umjetnosti - Hlebine, smješten nedaleko Koprivnice. Kakva su njegova iskustva sa studijem na Sjeveru pročitajte u nastavku.

Studij elektrotehnike na početku sam odabrao zbog blizine mjesta stanovanja - od kuće do studija treba mi kojih 50 minuta, što je doista blizu a i dobro je prometno povezano. Također, iz iskustva drugih studenata čuo sam da na Sveučilištu Sjever s profesorima mogu „normalno“ razgovarati, komunicirati te pitati bilo što bez oklijevanja i bez brige hoću li se kome „zamjeriti“ radi toga i doista je tako. Jako sam zadovoljan zbog odabira studija elektrotehnike jer sa kolegama na studiju lako mogu naći zajednički jezik i uvijek si međusobno pomažemo. Također, još je bio i jedan važan razlog upisa na Sjever. Naime, prije studija elektrotehnike na Sveučilištu Sjever, studirao sam na jednom fakultetu u Osijeku i moram priznati da na tom studiju nisam bio zadovoljan. To je, između ostalog, bio jedan od glavnih razloga zašto sam se preselio u Varaždin, tj. upisao studij na Sveučilištu Sjever.  Nisam pogriješio.

S obzirom na to da sam tek 2. godina  studija, želja mi je za početak obaviti stručnu praksu u Donjoj Dubravi na hidroelektrani ili u Varaždinu u dobro poznatoj tvrtki Solvis koja se bavi izradom fotonaponskih modula.  Zanimaju me i privlače obnovljivi izvori energije te mi je želja jednoga dana i raditi u takvoj tvrtki, a kasnije uz stečeno znanje i iskustvo, ali i malo sreće osnovati svoju vlastitu tvrtku. 

Uz studij, radim na poboljšavanju vlastitog rada-  prototipa turističkog samoodrživog vlakića koji sam napravio za završni rad u srednjoj školi.  Osmislio sam turistički samoodrživi vlakić čija se baterija punila preko solarne ploče koju sam postavio na krov samog vlakića i u kojem se moglo voziti čak 8 djece. Tu je već nekako krenuo pojačani interes za obnovljivim izvorima energije i solarnim panelima.  Uz znanje koje stječem na studiju na Sveučilištu Sjever te uz savjete i usmjerenja profesora vjerujem da ću ga unaprijediti po svojoj viziji a kasnije i zaraditi nešto.

Ako imate malo talenta, ideje i volje za izradu inovativnih projekata - Sveučilište Sjever odličan je izbor za vas!"