Studenti Sveučilišta Sjever izradili vizual za 12.VAFI & RAFI festival

Studenti Sveučilišta Sjever na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu radili su u sklopu kolegija Grafički dizajn plakat i vizual za 12. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih. Ovo je šesta akademska godina suradnje između  Sveučilišta Sjever i Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, udruge koja je uz Javnu ustanovu u kulturi Art-kino iz Rijeke, organizator ove manifestacije.

Srbija, koja je ovogodišnji partner VAFI & RAFI festivala, je zemlja bogate kulture i tradicije. Upravo te činjenice su nam bile glavni izvor inspiracije za izradu vizuala temeljenih na njihovim tradicionalnim motivima. Centralni motiv su dječak i djevojčica u narodnoj nošnji dok ostatak plakata nadopunjuj tradicionalni ukrasni vezovi.“ – rekao je Leo Gere, student iz Slavonskog Broda.

Budući da smo obojica studenti Multimedije, oblikovanja i primjene na Sveučilištu Sjever nije nam bilo strano napraviti vizuale za ovogodišnji festival, a uz grafički dizajn naš je glavni interes video produkcija.“ – istaknuo je Ivan Kalmeta, student iz Zadra.

Direktor VAFI & RAFI festivala Hrvoje Selec je čestitao studentima na njihovom rješenju ovogodišnjeg vizuala te je ujedno zahvalio profesorima sa Sveučilišta Sjever, doc. art. Robertu Gečeku asistentu Ivanu Goranu Žunaru na ponovno uspješnoj suradnji.

Galerija