Sveučilište Sjever na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Poltavi

„Mi čuvamo znanstvenu tradiciju unatoč pandemiji i karanteni!“, ovim je riječima profesor Onyshchenko Volodymyr, rektor Sveučilišta u Poltavi, pozdravio sudionike XІІІ. međunarodne znanstvene i stručne konferencije "Academic and University Science: Results and Prospects". Konferencija je održana 10. i 11. prosinca u povodu 90. obljetnice Nacionalnog sveučilišta „Yuri Kondratyuk Poltava Polytechnic“ i sjećanja na predsjednika ukrajinske Nacionalne akademije znanosti akademika Borysa Paton.

Ova konferencija je tradicionalni događaj, na kojem vodeći znanstvenici iz Ukrajine, ali i cijelog svijeta, raspravljaju o problemima temeljnih i prirodnih znanosti, ekonomije, ekologije, inženjerstva i tehnologije te predstavljaju rezultate zajedničkog istraživanja. Konferenciju su suorganizirali Ministarstvo obrazovanja i znanosti Ukrajine, Nacionalna akademija znanosti Ukrajine, 16 istraživačkih instituta Nacionalne akademije znanosti Ukrajine i 7 visokoškolskih ustanova iz Poljske, Kine, Hrvatske i Azerbejdžana. Konferenciji je putem platforme Zoom nazočilo oko 400 znanstvenika, studenata i magistara.

Među pet pozvanih predavača na otvaranju konferencije bio je i izv.prof.dr.sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever. Tema njegova izlaganja bila je „Economics 4.0“.

„Bilo mi je čast i zadovoljstvo predstavljati Sveučilište Sjever i izlagati o vrlo aktualnoj temi među uglednim članovima akademske zajednice iz Ukrajine, Poljske, Kine, Azerbejdžana i iz drugih zemalja širom svijeta. Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata sa Sveučilištem u Poltavi. Radujem se nastavku naše suradnje“, istaknuo je pročelnik izv.prof.dr.sc. Ante Rončević.

Galerija