Rektor Sveučilišta Sjever proglašen počasnim građaninom Grada Varaždina

Prof. dr. sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, proglašen je počasnim građaninom Grada Varaždina zbog iznimnog doprinosa unapređenju i promicanju znanosti te razvoju visokoškolskih ustanova.

Povelju počasnog građanina grada Varaždina primio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja je pod strogim epidemiološkim mjerama održana u subotu, 5. prosinca, u varaždinskom kazalištu.

„Dobiti ovako visoko priznanje i naći se u skupini odabranih počasnih građana Grada Varaždina iznimna je čast za svakog pojedinca, pa tako i mene. Osobno me ovo priznanje iznimno raduje i ponosan sam što je moj rad i moje djelovanje u ovome gradu prepoznato i kroz nagradu. Dodatno o njezinom značaju govori i činjenica da je ovo iznimno priznanje u povijesti našega grada dosad dodijeljeno, koliko sam upoznat, samo tri puta. Moram priznati da je ovo jedan od onih trenutaka u životu u kojem mogu reći da sam osobno dirnut jer je riječ o priznanju moga rada i djelovanja u korist zajednice u kojoj sam proveo posljednjih 15 godina. Iako sam rođen u Rijeci, Varaždin u punini doživljavam svojim gradom jednako kao i svoj rodni grad i ponosan sam što mogu reći da sam Varaždinec.

Zahvaljujem svima koji su prepoznali moj rad i djelovanje u našem gradu, posebno varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku, njegovim zamjenicima i vijećnicima Grada Varaždina. Osobno smatram da su visoko obrazovanje i znanost u cjelini presudni čimbenici društvenog kulturnog i gospodarskog razvoja, te temelji napretka i blagostanja zajednice u kojoj djeluje, pa tako i našeg Varaždina", istaknuo je rektor Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marin Milković za Varaždinske vijesti.

Cijeli intervju možete pročitati na sljedećem linku - https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/prof-dr-sc-marin-milkovic-pocasni-gradanin-varazdina-s-ponosom-mogu-reci-da-sam-varazdinec-44725/

Galerija