Uspješna obrana prvog specijalističkog rada na Sveučilištu Sjever

Na poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi, u srijedu, 30. rujna 2020. godine održana je prva obrana specijalističkog rada. Prva od ukupno 17 studenata prve generacije ovog studija na Sveučilištu Sjever, Dajana Maria Horvat uspješno je obranila  specijalistički rad pod naslovom: Utjecaj dostupnosti sredstava iz EU fondova na razvoj malog i srednjeg poduzetništva te smanjenje nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj pod mentorstvom prof. dr. sc. Marijana Cingule te stekla titulu univ.spec.oec.

Članovi povjerenstva bili su izv.prof. dr. sc. Ante Rončević, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić i  prof. dr. sc. Marijan Cingula.

Dajana Maria Horvat je u specijalističkom radu analizirala utjecaj dostupnosti sredstava iz EU fondova na razvoj malog i srednjeg poduzetništva te smanjenje nezaposlenosti u Republici Hrvatskoj. Rad daje smjernice gospodarstvenicima o politikama koje provodi EU te ciljevima koje ona potiče kroz fondove i programe. Također, pregled projekata unutar kojih se u financijskom razdoblju 2014-2020 potiče zapošljavanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva koje su jedne od ključnih makroekonomskih varijabli koje potiču razvoj gospodarstva kroz poticanje proizvodnje i potrošnje.

Na poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju Poduzetništvo i EU fondovi uskoro će biti raspisan natječaj za treću generaciju studenata. Na ovom studiju studenti stječu vještine prijeko potrebne za razvoj moderne, na znanju temeljene ekonomije, s naglaskom na učenju poduzetničkih vještina primjenjivih u svim segmentima gospodarstva. Studij je osmišljen u skladu s potrebama tržišta rada te na njemu predaju brojni eminentni i poznati stručnjaci iz gospodarstva. Studij Poduzetništvo i EU fondovi omogućava razvoj poduzetničkog kapaciteta na razini pojedinca – proaktivnog odnosa prema promjenama, kreativno i inovativno ponašanje u identifikaciji problema i traženju rješenja,

Čestitke prvoj univ.spec.oec. na Sveučilištu Sjever!

Galerija