Izv.prof.dr.sc. Iva Rosanda Žigo održala izlaganje na uglednom međunarodnom forumu u Italiji

Profesorica Sveučilišta Sjever i voditeljica Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija, izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, održala je izlaganje na III. Forumu internazionale del Gran Sasso koji se na temu „Investire per costruire“ od 1. do 3. listopada održao na Sveučilištu u Teramu (Università degli Studi di Teramo) u Italiji.

Riječ je o velikom, multidisciplinarnom susretu u organizaciji Biskupije Teramo-Atri, u suradnji s Ministarstvom znanosti i istraživanja, Sveučilištem u Teramu, Međunarodnim centrom za proučavanje očuvanja i restauracije kulturne baštine, Ministarstvom vanjskih poslova Talijanske Republike, Predstavništvom Europske komisije u Italiji i Regionalnim koordinacijskim odborom Sveučilišta Abruzzese. Izložene su teme iz različitih znanstvenih područja, kao primjerice iz informacijsko-komunikacijskih znanosti, prava, humanistike, veterinarske medicine te znanstvena istraživanja u kulturi, turizmu i sportu, filozofiji, politologiji, bioetiki itd. O važnosti ovoga događaja svjedoči i činjenica da je na zatvaranju, 3. listopada 2020. godine, govor održao i talijanski premijer Giuseppe Conte.

Izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo sudjelovala je na poziv prof. dr. sc. Paole Besutti, voditeljice diplomskoga studija Drama, umjetnost, glazba i spektakl s Fakulteta komunikacijskih znanosti na Sveučilištu u Teramu te održala izlaganje na temu: „Investing in digitalization as a way for cultural heritage preservation: examples from the Republic of Croatia (Investire nella digitalizzazione come modo per salvaguardare il patrimonio culturale: esempi dalla Repubblica Croata)“.

Osim toga, na inicijativu prof. dr. sc. Paule Besutti i izv. prof. dr. sc. Ive Rosanda Žigo potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Teramu i Sveučilišta Sjever. Izlaganje naše profesorice na ovom značajnom forumu dobar je korak prema ostvarenju budućih zajedničkih projekata.

Galerija