Multimedija je studij koji ide u korak s novim tehnologijama, a mišljenje studenata se itekako uvažava

Nikola Horvat student je diplomskog sveučilišnog studija Multimedija koji je već kao klinac, kao što sam kaže, počeo iskazivati veliki interes prema informatičkim tehnologijama. Nakon završenog preddiplomskog studija odlučio je upisati diplomski studij Multimedija na Sveučilištu Sjever. Kako je zadovoljan odabirom pročitajte u nastavku.

"Još kao klinac počeo sam iskazivati veliki interes prema informatičkim tehnologijama i znao sam da je to područje u kojem se želim obrazovati. Upravo zbog toga upisao sam srednju Elektrostrojarsku školu u Varaždinu, smjer Tehničar za računalstvo, a po završetku nastavio nadograđivati svoje znanje na Fakultetu organizacije i informatike gdje sam završio preddiplomski studij. Međutim, u periodu od upisa u srednju školu, pa do završetka preddiplomskog studija, jako puno vremena provodio sam istražujući nove stvari i sve više pažnje oduzimala su mi područja multimedije odnosno grafički dizajn, razvoj korisničkih sučelja, video obrada i 3D modeliranje. Kako sam sve dublje ulazio u to, shvatio sam da je to smjer u kojem se želim razvijati.

Stoga ne čudi odluka da sam upisao diplomski studij Multimedija i bez obzira na to što se u potpunosti ne nadovezuje na moje dosadašnje formalno obrazovanje, smatram da se stečeno znanje i vještine itekako mogu iskoristiti i napraviti poveznica između ta dva područja. Dobije se jedan širi spektar znanja zbog kojeg u pojedinim situacijama mogu i bolje razumijete određene procese, no naravno potrebno je uložiti i određeni trud kako bi se nadomjestile stvari s kojima se do sada nisam susretao.

Iako sam na početku dvojio da li nastaviti studij na Fakultetu organizacije i informatike ili ovdje, nakon provedenih godinu dana na Sveučilištu Sjever sa sigurnošću mogu reći da sam donio ispravnu odluku. Ujedno bi iskoristi ovu priliku i poručio svim studentima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji, da se ne ustručavaju i da upišu studij Multimedije ako je to područje kojem teže.
Prije svega potrebno je spomenuti da se na diplomski studij Multimedija upisuje tek treću generaciju, a da je Sveučilište Sjever ujedno i najmlađe javno sveučilište u Republici Hrvatskoj. Samim time motivacija nastavnika, njihova želja za uspjehom i suradnja koju ostvaruju sa studentima na iznimno je visokoj razini, sluša se svaki pojedinac i to je jedna od velikih prednosti ovog studija.
Isto tako kompletan program usklađen je s današnjim potraživanjima na tržištu, prate se nove tehnologije, predavaonice i laboratoriji opremljeni su kvalitetnom opremom te se veliki naglasak stavlja se konkretne primjere i praktičan rad. Najbolji primjer za to nam je novouređeni tonski studio jer oprema koja je tamo stigla doista je na zavidnoj razini. Kada na to dodamo gostujuća predavanja koja su me doista ugodno iznenadila, zatim organizirane odlaske na festivale i sajmove, kao i uređenost samog objekta, jasno je zašto studenti biraju Sveučilište Sjever.
Naravno, uz sve prednosti zasigurno ima i mjesta za napredak, ali sve dok se radi na tome to nikako nije nedostatak i svatko tko je svjestan te činjenice na dobrom je putu da ostvari još bolje rezultate.

Studij Multimedija uključuje široki spektar raznih područja kao što su naprimjer 3D modeliranje, grafički dizajn, programiranje, audio i video produkcija itd. te svaki pojedinac može pronaći svoje područje interesira. Na pragu smo digitalnog doba, sve više se razvija gaming industrija i sami biramo koliko truda želimo uložiti, a samim time i rezultat koji ćemo ostvariti.

Nitko ne može sa sigurnošću predvidjeti budućnost, no smatram da nas ovaj studij u velikoj mjeri može pripremiti za izlazak na tržište i da će potražnja za ljudima našeg profila samo rasti.
U suštini, ovo je studij koji ide u korak s novim tehnologijama, gdje nam se pruža pristup novoj i kvalitetnoj opremi, gdje se sluša svakog pojedinca i gdje vlada jedna ugodna radna atmosfera.
S obzirom na to da paralelno radim, meni osobno primarni cilj je završiti diplomski studij u roku, pritom maksimalno iskoristiti sve mogućnosti koje mi se na tom putu nude i steći što više znanja i iskustva kako bi bio što konkurentniji na tržištu. U kasnijoj fazi jedna od želja je upisati pedagoško – psihološko obrazovanje, a ne želim ni odbaciti mogućnost upisa poslijediplomskog studija. Uz to već neko vrijeme radim na razvoju jedne ideje, ali zbog nedostatka slobodnog vremena ona još nije zaživjela. Međutim, želje i motivacije ne nedostaje. Siguran sam da će se i to realizirati."

Bravo Nikola!