Diplomski sveučilišni studij Multimedija? Da!

Kako je biti student diplomskog sveučilišnog studija Multimedija na Sveučilištu Sjever? Tomislav Levak, student koji je nakon stečenog zvanja bacc.inf. odlučio promijeniti smjer obrazovanja, prenio nam je svoje dojmove. Pročitajte!

"Nakon što sam završio preddiplomski studij na FOI-u i stekao zvanje bacc.inf., slučajno sam naišao na najavu otvaranja diplomskog studija Multimedije što me odmah zainteresiralo, no nisam previše pažnje pridavao tome. Sve dok ponovno slučajno nisam vidio da je u tijeku natječaj za upis – tad više nije bilo dvojbe.

Studiranje je fleksibilno, a to je velika prednost. Navedeno podrazumijeva mogućnost individualnog dogovora s profesorima i asistentima; tzv. „plan studiranja“. Naime, ako smo u nemogućnosti dolaziti na određeni broj predavanja/vježbi, možemo dogovoriti nadoknadu uz naravno, standardne obveze.

Ne znam kako je na preddiplomskom bilo, no ono što mi se sviđalo kod diplomskog studija jesu brojna gostujuća predavanja gdje smo iz prve ruke vidjeli  u kojem se smjeru dalje ljudi razvijaju nakon završetka studija Multimedije.

Naravno, predavanja od strane profesora i asistenata ali gostujućih predavača izrazito su zanimljiva i živopisna.

Također bih naglasio kako određeni kolegiji nemaju standardni pristup na ispitima jer su većina istraživačkog tipa. Zamislite kolegij(e) gdje nemate kolokvije ni ispite, već cijeli semestar radite na projektu čije rezultate na kraju semestra prezentirate. Takav pristup je bio na diplomskom studiju, za što prije svega pohvaljujem profesore i asistente koji se trude napraviti program što više je moguće zanimljivim a ne standardnim, dosadnim pristupom „štrebaj – položi – zaboravi“.

Definitivno bih studij preporučio svima koji razmišljaju o upisu, prelasku ili nastavku studiranja na UNIN-a, a sam studij bi opisao inovativnim i zanimljivim. S obzirom da je multimedija širok spektar znanja, velika prednost je to što si studenti samo mogu prilagođavati kolegije koji ih zanimaju. Radi li se o fotografiji, videu, zvuku, video igrama, programiranju ili nečem sličnom- na svakom studentu je da odabere program za sebe. Mene je zanimalo web programiranje te sam prema tome koncipirao svoj program studiranja, i nisam požalio."