Pozitivna iskustva provedbe nastave na daljinu na Odjelu za elektrotehniku Sveučilišta Sjever

Na Sveučilištu Sjever izvodi se i četvrti tjedan online, beskontaktne nastave i to više nego uspješno.  Naime, sudeći prema dojmovima studenata i nastavnika, ovaj oblik nastave dobro funkcionira,  čak štoviše, mnogi studenti istaknuli su kako su sada još i više motivirani, a većina njih ovaj oblik nastave smatra dobrom i zanimljivom promjenom.

"Svi smo bili pomalo zatečeni novonastalim okolnostima uzrokovanima epidemijom bolesti COVID-19. Uspostava sustava izvođenja cjelovite nastave na daljinu zahtjevan je zadatak koji je trebalo izvršiti u kratkom roku. Odrađen je veliki posao od strane svih dionika: nastavnika, kolega u IT službi za potporu, ali i studenata. Trudimo se svakodnevno unaprijediti proces nastave na daljinu, ukloniti nedostatke te što više izbalansirati aktivnosti nastavnika i studenata“, riječi su to v.d. pročelnika Odjela za elektrotehniku, prof. dr. sc. Damira Vusića nastavno na izvođenje online nastave na studiju elektrotehnike.

Studenti i nastavnici studija elektrotehnike odlično su se prilagodili na ovaj način rada i uspješno odrađuje sve zadatke, a sve eventualne poteškoće riješe u brzom roku. "Što se tiče same organizacije online nastave studentima elektrotehnike su dostupne prezentacije na sustavu Merlin, te je pokrenuta virtualna soba u koju Merlin automatski uključi sve polaznike kolegija, koji se u terminu nastave (kad je pokrenut sastanak/ Meeting) mogu aktivno uključiti u tijek Predavanja / Auditornih vježbi. Snimke predavanja studenti mogu pogledati i kasnije putem Merlina, kao i javiti se s pitanjima putem službenih e-maila. Laboratorijske vježbe nije moguće trenutno izvoditi, stoga je u pripremi dio zamjenskih vježbi koje bi mogli izvoditi online, kako bi preostalo manje vježbi za rad u laboratorijima Sveučilišta. Za izborni predmet predviđeno je da studenti jedan dio obaveza izvrše kroz tematski samostalni rad. Većina studenata povratno se već javila za odabranu temu samostalnog rada kojeg će prezentirati i diskutirati s kolegama tijekom vježbi, također putem webinara, uz uključenu audio i video komunikaciju.", naglasila je doc.dr.sc. Dunja Srpak.

Ovim putem se zahvaljujem svima na iznimnom trudu koji je uložen, a ujedno molim za razumijevanje u situacijama koje su potencijalno problematične za bilo koga. Nezahvalno je prognozirati, no sve je izglednije da će se ovaj cijeli semestar održati na ovaj način. No, službene odluke doći će s nacionalne razine, a mi ćemo na ustanovi postupati sukladno tim odlukama.", naglasio je v.d. pročelnika Odjela za elektrotehniku, prof. dr. sc. Vusić.

Galerija