Svečane promocije magistara i prvostupnika na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Svečane promocije prvostupnica i prvostupnika te magistri i magistara održane su 27. i 28. veljače 2020. na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Sveučilište Sjever po prvi je puta bogatije za 77 magistara  novinarstva, medijskog dizajna, magistara inženjera grafičke tehnologije te magistara inženjera održive mobilnosti i logistike koji su svoje diplome primili u petak, 28. veljače na svečanoj promociji magistri i magistara u Sveučilišnom centru Koprivnica. Pored navedenog, studentima Novinarstva, Medijskog dizajna te Poslovanja i menadžmenta u medijima u  četvrtak, 27. veljače na svečanoj promociji u Sveučilišnom centru Koprivnica uručene su diplome i stečene akademske titule prvostupnika najmlađeg hrvatskog sveučilišta. Sveučilište Sjever sada je bogatije za 105 novopečenih prvostupnika.

Svečanost je u četvrtak započela promocijom prvostupnika novinarstva, medijskog dizajna i poslovanja i menadžmenta u medijima, a promovente su pozdravili pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo doc. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnik Odsjeka za medijski dizajn doc. art. Mario Periša, pročelnik Odjela za ekonomiju izv. prof. dr. sc. Ante Rončević te Marina Kos Weissbarth, diplomirana pravnica i rukovoditeljica Odsjeka za pravna i akademska pitanja. Pročelnica Tkalec u svojem je govoru pohvalila generaciju te izrazila zadovoljstvo što čak trećina promoviranih prvostupnika ostaje dalje studirati na Sveučilištu Sjever.

Obje ove promocije pokazatelj su da uspješno radimo, da naši studenti rastu i razvijaju se skupa sa svojim sveučilištem i da gradimo neko bolje sutra. Zahvaljujući svojim studentima ovo Sveučilište uistinu pruža vjeru u budućnost. Dokazuje da je moguć rast, da je moguće ostvariti snove, da su mladi naša budućnost, da nam je mjesto tu, u Hrvatskoj. I visokoobrazovnim nastavnicima koji prenose svoja znanja i ovdje u Koprivnici i u Varaždinu, ali i studentima kojima se ta znanja prenose“, naglasila je u svojem govoru pročelnica Tkalec.

Posebno priznanje za najbolji akademski uspjeh u generaciji prvostupnika primili su Žaklina Baček, prvostupnica novinarstva, Alen Dumić, prvostupnik medijskog dizajna te Matea Birovljević i Irena Škorak Banek, prvostupnice poslovanja i menadžmenta u medijima.

Na svečanoj promociji prve generacije magistri i magistara Sveučilišta Sjever održanoj u petak, 28. veljače u Sveučilišnom centru Koprivnica, svoje diplome magistara novinarstva, medijskog dizajna, magistara inženjera grafičke tehnologije i magistara inženjera održive mobilnosti i logistike primilo je ukupno 77 studenata. Novopečenim magistrima te svima nazočnima obratili su se pročelnik Odjela za ambalažu doc. dr. sc. Krunoslav Hajdek,  pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo doc. dr. sc. Gordana Tkalec, pročelnik Odjela za logistiku i održivu mobilnost izv. prof. dr. sc. Krešimir Buntak te pročelnik Odjela za umjetničke studije doc. dr. sc. Dean Valdec. Pročelnik Valdec u svom se govoru osvrnuo na znanje, kompetencije i vještine koje studenti stječu na Sveučilištu Sjever.

"Također, morate znati da vi mladi ljudi predstavljate ogroman potencijal za razvoj društva koji mora biti prepoznat i podržan od poslodavca. Naime, kompetencije u području medijskog dizajna koje ste stekli tijekom studiranja osiguravaju vam konkurentnost na suvremenom tržištu rada, ali i jedinstveno polazište za vaš profesionalni razvoj."

Nakon svečane podijele diploma uslijedio je završni dio promocija, dodjela priznanja za najbolji akademski uspjeh koji su primili Dunja Mutavdžija, magistra inženjerka grafičke tehnologije, Slavica Trgovac Martan, magistra novinarstva, Filip Topolovec, magistar medijskog dizajna i Maja Mutavdžija, magistra inženjerka održive mobilnosti i logistike.

Svečanoj promociji i podjeli diploma prisustvovali su i zamjenik župana Koprivničko – križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik Gradskog vijeća grada Koprivnice Ivan Pal te gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić u pratnji zamjenica Ksenije Ostriž i Melite Samoborec.