Inovativne interaktivne vježbe na kolegiju Tehnička mehanika na Odjelu za graditeljstvo

Sveučilište Sjever još jednom se dokazalo kao moderno sveučilište koje ne samo da prati svjetske trendove nego se u sklopu studija koristi najsuvremenija oprema kako bi se studenti što bolje pripremili za tržište rada. Jedan od posljednji primjera je Odjel za graditeljstvo, gdje se od ove akademske godine za održavanje vježbi iz kolegija Tehnička mehanika I. koristi oprema renomiranog njemačkog proizvođača PHYWE.

Nositelj kolegija je doc. dr. sc. Aleksej Aniskin koji novu opremu koristi za vježbe vezane uz teme kao što su rastavljanje sila na komponente, mjerenje reakcija proste grede, koloturje, trenje.

  • Reakcije studenata su vrlo pozitivne i njihovo zanimanje za ovaj zahtjevan kolegij se povećalo. Putem vježbi studenti vide i mogu osjetiti procese koje se događaju u interakciji sila u sustavu konstrukcija - podloga, djelovanje sila unutar sustava kolotura, rastavljanje sila na komponente, određivanja reakcija greda i sl. Osim za spomenuti kolegij, setovi za vježbu su kompatibilni još za dva kolegija Odjela za graditeljstva – Fizika i Hidraulika, stoga se iduće akademske godine planira implementacija istih. Očekujemo veću prolaznost na ispitima te želimo puno uspjeha studentima na ispitnim rokovima! – ističe doc. dr. sc. Aleksej Aniskin koji je nakon primjene novih nastavnih pomagala izrazito zadovoljan dobivenim rezultatima.
Galerija