Otvoreni natječaji u programu Obzor2020: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina

Otvoreni su novi natječaji u programu Obzor2020. na temelju radnog programa Obzor2020. iz područja: Klimatska aktivnost, okoliš, učinkovitost resursa i sirovina.
Popis otvorenih natječaja, detalji natječaja te rokovi prijave nalaze se u sljedećem dokumentu:

Popis otvorenih natječaja u programu Obzor2020.:

SC5 u kojem možete pronaći teme, indikativni budžet, rokove kao i informacije o postupku prijave. Popis se temelji na posljednjem Radnom programu za Društveni izazov 5 objavljenom u srpnju 2019. U Radnom programu za Društveni izazov 5, fokus se stavlja na prelazak na zelenije gospodarstvo s ekonomičnijim resursima koje je otpornije na klimatske promjene a u skladu je s prirodnim okruženjem i podržava UN-ove ciljeve održivoga razvoja (SDGs) te ciljeve Pariškog sporazuma COP21.

Program je strukturiran u dva poziva: „Building a low-carbon, climate resilient future: climate action in support of the Paris Agreement“ s 14 tema i proračunom u iznosu od 190 milijuna eura i „Greening the economy in line with the SDGs“ sa 13 tema i proračunom od 129 milijuna eura.

Radnom programu možete pristupiti putem ove poveznice: Climate action, environment, resource efficiency and raw materials.

*Preporuke u ovom dokumentu ne zamjenjuju službene izvore informacija, te se prilikom pripreme prijave uvijek treba voditi za informacijama službenih tijela Europske komisije na Portalu za sudionike  Funding & Tenders.

Prijave na navedene natječaje moguće su do 13. veljače 2020.