Na Sveučilištu Sjever značajna 46. Međunarodna znanstvena konferencija „Održive turističke destinacije“

Brojni domaći i inozemni stručnjaci i znanstvenici će na Sveučilištu Sjever raspravljati o temama ekonomskog i socijalnog razvoja

 Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin u razdoblju od 24. do 25. listopada 2019. godine održat će se 46. Međunarodna znanstvena konferencija ekonomskog i socijalnog razvoja „Održive turističke destinacije“ ; 46th International Scientific Conference of Economic and Social Development  "Sustainable Tourist Destinations". Tema konferencije jest razmjena znanja i iskustava među stručnjacima zainteresiranima za globalizaciju, suvremenu ekonomiju, međunarodna tržišta kapitala, poduzetništvo, suvremena poduzeća te ostale srodne teme.

Tako će se na ovoj konferenciji okupiti brojni ugledni domaći i inozemni stručnjaci i znanstvenici koji će raspravljati o brojnim temama među kojima su posebno istaknuta glavna tematska područja znanstvenog dijela konferencije: Globalizacija i izazovi suvremenog svijeta, Poduzeće u turbulentnom okruženju i Poduzetništvo uhvaćeno između kreativnosti i birokracije.  

Ova značajna 46. po redu Međunarodna znanstvena konferencija održava se u organizaciji Sveučilišta Sjever, Fakulteta za menadžment Sveučilišta u Varšavi; Poljska i Pravnog fakulteta Sveučilišta Mohammed V u Rabatu; Maroko.

Svečano otvaranje konferencije bit će u četvrtak, 24. listopada u 10 sati u UNIN2, dvorana 110, a na samom otvaranju bit će prisutni brojni predstavnici lokalne i regionalne vlasti, predstavnici ministarstava, brojnih tijela javnih vlasti te ostali ugledni stručnjaci.

„Konferencija se održava prvenstveno u cilju približavanja tematike ekonomskog i socijalnog razvoja suvremenog svijeta široj znanstvenoj i stručnoj javnosti, naglašavanja značaja pravne perspektive suvremenih gospodarskih kretanja i njihova utjecaja na socijalni razvoj“, istaknula je prorektorica za znanstveno umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv.prof.dr.sc. Anica Hunjet, ujedno jedna od glavnih organizatorica od strane Sveučilišta Sjever. Osim znanstvenog dijela konferencije i izlaganja bit će održan i Okrugli stol na kojem će sudjelovati stručnjaci iz područja teme konferencije. Točan raspored te informacije o predavačima bit će dostupni uskoro.

Konferencija je otvorena za sve domaće i strane stručnjake i javnost koji žele kroz predavanja i radionice pozvanih predavača/ica te usmena izlaganja i postere saznati više o području interesa.

Vidimo se na Sjeveru!

Prilozi