Otvoren poziv "Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena“

Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga "Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena“. Predmet Poziva je potaknuti poboljšanje kvalitete i raspoloživosti podataka iz područja klime, jačanjem znanstvenih istraživanja o mogućnostima prilagodbe klimatskim promjenama (jačanje otpornosti) u Republici Hrvatskoj.

Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti subjekti koji ispunjavaju uvjete iz definicije istraživačke organizacije i/ili istraživačke infrastrukture navedene u točki 1.7. Uputa za Prijavitelje.

Prijavitelj može prijaviti i provoditi projekt samostalno ili u partnerstvu. Prijavitelj može imati više od jednog partnera. Partneri u sklopu ovog Poziva mogu biti subjekti koji ispunjavaju uvjete iz definicije istraživačke organizacije i/ili istraživačke infrastrukture u skladu s definicijama istraživačke organizacije i istraživačke infrastrukture koje su sadržane u točki 1.3. Okvira zajednice i koji su navedeni i u točki 1.7. Uputa za prijavitelje.

Svrha (cilj) Poziva je pružiti potporu provedbi primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama u ranjivim i/ili transverzalnim sektorima iz Sedmog nacionalnog izvješća.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama (KK.05.1.1.02) organizira informativnu radionicu na kojoj mogu sudjelovati svi prihvatljivi prijavitelji. Prijavitelji i partneri u sklopu ovog Poziva mogu biti subjekti koji su organizacije za istraživanje i širenje znanja i/ili istraživačke infrastrukture, u skladu s definicijama istraživačke organizacije i istraživačke infrastrukture koje su sadržane u točki 1.3. „Definicije“ iz Komunikacije Europske komisije - Okvir zajednice za državne potpore za istraživanje i razvoj i inovacije (COM (2014) 198/01). Navedeni Poziv je objavljen u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, točnije Specifičnog cilja 5a1 Poboljšanje praćenja, predviđanja i planiranja mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Radionica će se održati u četvrtak, 25. srpnja 2019. godine od 12:30 - 16:00 (registracija sudionika od 12:15-12:30) sati u Hrvatskim vodama, na adresi Ulica grada Vukovara 220, 10000 Zagreb.

Molimo zainteresirane sudionike da se za sudjelovanje na radionici obavezno prijave na mail skop@mzoe.hr s obaveznom naznakom "Prijava na informativnu radionicu za Poziv primijenjena istraživanja".

Prijaviti se možete zaključno s petkom, 19.srpnja 2019. godine do kraja dana.

Dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 23. rujna 2019. godine.

Krajnji rok dostave projektnih prijedloga je do 31. ožujka 2020. godine odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava EFRR-a predviđenih za ovaj Poziv.

Svi detalji i uvjeti prijave nalaze se na sljedećem linku: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/shema-za-jacanje-primijenjenih-istrazivanja-za-mjere-prilagodbe-klimatskih-promjena/