Održana prva mentorska radionica na Sveučilištu Sjever

U petak, 28. lipnja 2019. godine na Sveučilištu Sjever (Sveučilišni centar Koprivnica) održana je prva radionica za mentore na doktorskim studijima u društvenom području znanosti, a u organizaciji Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija.

Radionicu je otvorila v.d. voditeljice Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija, izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo. Uvodnu riječ održala je prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju Sveučilišta Sjever te je ujedno i predstavila Vodič za mentore Poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Mediji i komunikacija, autorica izv. prof. dr. sc. Anica Hunjet i izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo.

Na radionici su govorile ugledne gošće, sveučilišne profesorice i voditeljice doktorskih studija u društvenom području znanosti. Tako je prof. dr. sc. Jadranka Lasić-Lazić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala predavanje pod naslovom Mentorske preporuke, primjeri dobre prakse, rješavanje konfliktnih situacija; Univ. Prof. Dr. Sc. Dr. h.c. Irena Zavrl Ph.D., s FH Burgenland, University of Applied Sciences iznijela je iscrpno izlaganje naslovljeno Profesionalizacija doktorske izobrazbe: Smjernice za mentorstvo i praćenje individualnog rada doktoranada, a O Mentorstvu kao novom akademskom iskustvu govorila je prof. dr. sc. Vesna Kovač s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Navedena predavanja potaknula su interesantnu raspravu i otvorila brojna pitanja, u prvom redu ona o specifičnosti moderne doktorske izobrazbe. Upravo je iz tog razloga najavljen i novi blok predavanja u sklopu radionice za mentore na doktorskim disertacijama u društvenom području znanosti (informacijsko-komunikacijske znanosti), koji će se održati u listopadu 2019. godine.

Prilozi