Projekt "zakOČI - Take a brake!" - posjet švicarskih partnera u projektu Sveučilištu Sjever

U srijedu 12. lipnja 2019. u 12 sati u učionici A02 Sveučilišnog centra u Koprivnici u sklopu projekta "zakOČI – Take a brake" održano je javno predavanje od strane švicarskih partnera, koji su prenijeli svoja iskustva u povećanju sigurnosti prometa djece i pješaka našim studentima i svima zainteresiranima.

Projekt "Take a brake! (zakOČI)" ima za cilj, učeći iz švicarskih iskustava i najboljih praksi, okupiti sve sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja. Nešto više o samom projektu te program predavanja 12. lipnja na Sveučilištu Sjever nalazi se u priloženom dokumentu. 

U okviru ovog projekta, prošli tjedan u Koprivnici i Zaprešiću održane su interaktivne radionice u formi World Cafea.

Cilj ovih radionica je razmotriti kritične situacije za djecu u zaprešićkom i koprivničkom prometu kako bi se do kraja projekta razvio model intervencije u prometu kojim bi se povećala sigurnost djece. Profesori i studenti sa Sveučilišta Sjever će učeći iz švicarskih iskustava i njihovih najboljih praksi osmisliti rješenja za signalizaciju ili usporavanje prometa, a trošak prometnog rješenja bit će pokriven sredstvima iz projekta.

Na kraju radionica moderatori i moderatorice su sumirali sve što su doznali te istaknuli najviše komentirane problematične točke u prometu ovih gradova kao i problematično ponašanje sudionika prometa. Po izlaganju moderatora, sudionici su zajednički prokomentirali zaključke željno iščekujući razvoj cijelog projekta i implementaciju novog modela kojem su i oni pripomogli da se ostvari.

Autor fotografija: Ante Klečina

Galerija
Prilozi