Predstavljanje iskustva i rezultata Kontejnerovog interdisciplinarnog edukativnog projekta Kratki spoj

U srijedu, 12. lipnja, u 17 sati na Sveučilišnom centru Koprivnica (prostorija A102) održat će se predstavljanje projekta Kratki spoj koji je pokrenula udruga KONTEJNER| biro suvremene umjetničke prakse u Zagrebu. Projekt će predstaviti voditeljica projekta i kustosica udruge Kontejner, Klara Petrović, te studenti Filozofskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu koji u projektu sudjeluju proteklih godinu dana.

Udruga KONTEJNER bavi se kustoskim radom, produkcijom umjetničkih radova, organizacijom umjetničkih festivala i drugih vrsti događanja, edukacijom te teorijom. Područje interesa im je progresivna suvremena umjetnost koja istražuje ulogu i značenje znanosti, tehnologije i tijela u društvu, a usmjerava se na relevantne fenomene današnjice, s posebnim fokusom na provokativne, fascinantne i intrigantne teme i pojave, kao i one koje društvo vidi kao tabu - poput užitka, fenomena vremena i energije, mentalnog zdravlja, manipulacije (ljudskom i umjetnom) inteligencijom i tamne tvari.

Projekt Kratki spoj prirodan je nastavak KONTEJNER-ovog kontinuiranog edukativnog rada sa studentima. Projekt sudionicima pruža mogućnosti praktičnog kustoskog i umjetničkog rada na razmeđi znanosti i umjetnosti.

Više o projektu možete pročitati ovdje: https://www.kontejner.org/hr/projekti/kratki-spoj