Partnerski projekt Sveučilišta Sjever "LowCarb" nominiran za prestižne nagrade EU

Interreg projekt LowCarb - Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas, u kojem je jedan od partnera i Sveučilište Sjever, nominiran je za nagradu REGIOSTARS.

LowCarb je nominiran u kategoriji broj 4 - Izgradnja gradova otpornih na klimatske promjene, a glasati možete na poveznici https://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/2019/categ4

Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja i naglašavajući ulogu javnog prijevoza kao potpore održivim i efikasnim sustavima mobilnosti. Jedanaest projektnih partnera iz šest zemalja Srednje i Istočne Europe rade na razvijanju propisa i kapaciteta za planiranje, kako bi svoje transportne sustave prilagodili modernoj mobilnosti s manje ugljika te pritom poboljšali kvalitetu zraka i kvalitetu života u svojim regijama.

Europska komisija svake godine dodjeljuje nagrade projektima koje financira EU, a koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe u području regionalnog razvoja. Ti su projekti u središtu komunikacijskih aktivnosti na razini Europe kako bi se njima inspiriralo druge regije i voditelje projekata diljem Europe. Nagrade REGIOSTARS dodjeljuju se projektima u pet tematskih kategorija.

Galerija