Sveučilište Sjever suorganizator III. međunarodne znanstveno-stručne konferencije

Sveučilište Sjever je suorganizator III. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "EKSPLOATACIJA I REKONSTRUKCIJA GRAĐEVINA I KONSTRUKCIJA" koja će se održati od 26-28. rujna 2019. u  Odessi, Akademiji građevinarstva i arhitekture.

To je već četvrta konferencija koju zajedno u suradnji organiziraju ove dvije institucije. Do sad su organizirane konferencije: XXIІ. Znanstveno – metodološku konferenciju „Upravljanje kvalitetom treninga specijalista” http://www.ogasa.org.ua/sobitiya/825-xx-mzhnarodna.html, koja je održana u Odesi, te također konferencija MATRIB u srpnju 2017 https://matrib.unin.hr/about-conference/, te ESD Konferencija u Odesi u lipnju 2018.
Suradnja između Sveučilišta Sjever i Odeske državne akademije graditeljstva i arhitekture (ODAGA) započela je 2010. godine.
U okviru suradnje do sada je ostvareno oko 30 međusobnih posjeta, te su uspješno ostvarena tri projekta Erasmus+, a jedan je trenutno u procesu provedbe. Od svibnja 2016. godine u okviru projekta Erasmus+ KA107, koji je aplicirao i dobio financiranje Odjel za graditeljstvo Sveučilišta Sjever zajedno sa Odeskom državnom akademijom graditeljstva i arhitekture, održano je više od 30 predavanja, a Ugovor o suradnji produljen je na neodređeno vrijeme.
Ovo je još jedan korak u dugoročnoj suradnji između ove dvije partnerske institucije koji traje već skoro 10 godina.