Održano predavanje “Što je Europska unija i što čini za mene?”

Sveučilište Sjever u suradnji s Europskom komisijom u utorak, 16. travnja 2019. god. u 16 h (UNIN2-110) u okviru programa “Back to University”organiziralo je predavanje pod nazivom “Što je Europska unija i što čini za mene?” ,a koje je održao dr. sc. Vlado Cetl.

Prisutne je pozdravio doc. dr. sc. Danko Markovinović sa Odjela graditeljstva, nakon čega dr. sc. Vlado Cetl odgovorio na mnogobrojna pitanja poput: Što je Europska unija (EU) i kako je nastala? Kako funkcionira EU? Što je Hrvatskoj donijelo članstvo u EU? Što EU čini za mene i kako utječe na naš svakodnevni život? Zašto su važni izbori za Europski parlament? Koliko će Europski izbori utjecati na naš život i koliko mi možemo pomoći u  oblikovanju budućnosti Europe? Brexit i migracijska kriza? Kakvo je iskustvo raditi u Europskim institucijama u multikulturalnom okruženju?

Dr. sc. Vlado Cetl zaposlen je u Zajedničkom Istraživačkom Centru (Joint Research Center) Europske komisije u Ispri, Italija. Područje njegovog rada su znanstvena i stručna podrška u donošenju i evaluaciji različitih politika i projekata Europske unije, prije svega vezanih uz okoliš, kao i podrška zemljama članicama u implementaciji istih.