Otvaranje studentskog restorana u Sveučilišnom centru u Koprivnici

Predstavnici Sveučilišta Sjever i tvrtke KTC potpisali su u srijedu, 13. ožujka, ugovor o pokretanju studentskog restorana i kafića u Sveučilišnom centru u Koprivnici, a KTC se obvezao pokrenuti studentski restoran i kafić u roku od 30 dana.

Rezultat je to natječaja za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića, koji je raspisalo Sveučilište Sjever. Na natječaju je pobijedila tvrtka KTC koja je i dosad imala ugovor s MZO, ali je studentski restoran bio u njihovom prostoru. „Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg studentskog kampusa. Sve smo financirali iz vlastitih sredstava, a riječ je o investiciji od 3,5 milijuna kuna. Time pokazujemo da nam je na prvom mjestu kvaliteta studiranja i stvaranje standarda koji će privlačiti još veći broj studenata u Koprivnicu“, istaknuo je prorektor izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša. Studenti će imati subvencioniranu prehranu kao što je imaju i u ostalim studentskim restoranima, a za ostale će biti formirana ekonomski pristupačna cijena.

KTC je velika tvrtka koja se već 20 godina bavi maloprodajom, ugostiteljstvom, turizmom i poljoprivredom. Među ostalim, KTC ima trgovačku mrežu od 27 supermarketa te niz specijaliziranih prodavaonica u 25 hrvatskih gradova. U njihovim restoranima godišnje se pripremi više od 1.000.000 toplih obroka, a u ponudi je više od 300 različitih jela.

"Jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz restoran će funkcionirati i moderan kafić koji će sigurno postati omiljeno okupljalište studenata" – dodao je izv.prof.dr.sc. Mario Tomiša.

Sveučilište Sjever je najbrže rastuće sveučilište u Hrvatskoj. U samo godinu dana Sveučilišni centar Koprivnica narastao je od tri na deset studija te danas, sedam godina nakon pokretanja Sveučilišta u Koprivnici, tamo studira više od 800 studenata. Otvaranje studentskog restorana samo je jedan od primjera u kojem Sveučilište Sjever vlastita sredstva ulaže za podizanje standarda studentskog života, što zasigurno pridonosi stalnom rastu broja studenata u Koprivnici.

Galerija