Završna konferencija projekta "ISD Uni" na Sveučilištu Sjever

Sveučilišni centar Varaždin

U Sveučilišnom centru Varaždin u srijedu, 19. prosinca u dvorani UNIN2-110 s početkom u 13 sati održat će se završna konferencija projekta „Integrated Settlement Development Knowledge Centers in the HU-HR Border Zone“, akronima „ISD Uni“. Opći cilj projekta u kojem je Sveučilište Sjever partner, zajednički je razvoj i isporuka ISD pilot tečaja za povećanje obrazovne ponude predmetnih lokalnih visokoškolskih ustanova i jačanje njihovih kompetencija/centara znanja.

Na završnoj konferenciji ovog značajnog projekta predstavit će se i jedan od važnih rezultata, a to je razvijeni združeni kurikularni program čija će se implementacija naći na nekom od budućih studija, a koji je nastao na temelju jednog od glavnih ciljeva projekta. Uvodne govore na konferenciji će održati doc. dr.sc. Matija Orešković, voditelj projekta od strane Sveučilišta Sjever te dr. Gabriella Medvegy, dekanica Sveučilišta u Pečuhu (University of Pécs).

Projekt „ISD Uni“ rađen je s ciljem jačanja komunikacije među visokoškolskim institucijama kroz poboljšanje uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje specifične baze znanja u regiji. „ISD Uni“  projekt sufinanciran je u okviru Programa pogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske 2014.-2020 (Interreg V-A Hungary-Croatia Cooperation Program 2014-2020.) te je njegova vrijednost 192 tisuće eura, od čega je od strane EU sufinancirano 168 tisuća eura. Sveučilište Sjever u ovom je projektu partner, kao i Županije Baranya (HU) dok je voditelj projekta Sveučilište u Pečuhu. Provedba projekta započela je 1. rujna 2017.  a na završnoj konferenciji će se predstaviti rezultati projekta uz popratnu izložbu radova.

Pozivamo sve studente te nastavno i nenastavno osoblje na završnu konferenciju projekta "ISD Uni".

Galerija
Prilozi