Otvoren natječaj UKF-a (Fond “Jedinstvo uz pomoć znanja”)

Otvoren je natječaj UKF-a (Fond “Jedinstvo uz pomoć znanja”) za potporu 2A pod nazivom "Stjecanje iskustva” u sklopu programa „Povezivanje znanstvenika”.

Prihvatljivi prijavitelji jesu vrsni znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja. Ovom potporom financirat će se ‘kratki posjeti’, u najkraćem trajanju od 31 dan, do najviše 6 mjeseci.
Unutar tog perioda, može se tražiti potpora za jedno putovanje, u skladu s očekivanim ishodom.

Posjet mora biti usmjeren ka: a) uspostavi ili unapređenju međunarodnog zajedničkog projekta s ciljem privlačenja investicija ili pripreme prijave za stranu potporu; b) prijenosu neophodnog znanja koje doprinosi jačanju tržišnog potencijala nekog na znanju utemeljenog poduzeća; c) prijenosu znanja i vještina nužnih za stvaranje nekih drugih dodanih vrijednosti za znanost i tehnologiju.

Uvjet za uspješnu prijavu jest kandidatov plan profesionalnog razvoja koji je odobrio inozemni domaćin te koji jasno pokazuje novu vrijednost za Hrvatsku proisteklu iz predloženog posjeta.

Ova potpora se dodjeljuje u vidu stipendije za usavršavanje i znanstveno istraživanje.
Rok za prijavu: 1. veljače, 2019. godine, do ponoći.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju kao i pripadajuća natječajna dokumentacija te obrasci za prijavu mogu se pronaći na stranicama Fonda.