Odjel za poslovnu ekonomiju Sveučilišta Sjever na tradicionalnom savjetovanju „Ekonomska politika Hrvatske u 2019.“ u Opatiji

Nastavnici i studenti Odjela za poslovnu ekonomiju Sveučilišta Sjever sudjelovali su na 26. tradicionalnom savjetovanju „Ekonomska politika Hrvatske u 2019.“, u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista koje se održalo u Opatiji od 7. do 9. studenoga 2018.

Prvih dva dana savjetovanja dotaknula su se neka od trenutnih aktualnih pitanja tj. razgovaralo se o fiskalnoj politici Hrvatske za 2019., aktualnom stanju hrvatskoga gospodarstva, mirovinskoj reformi, ali i o drugim važnim pitanjima. Savjetovanje se odvijalo kroz različita predavanja i panel rasprave, a zadnji dan je bio održan Dan studenata ekonomskih fakulteta na kojem su sudjelovali studenti iz gotovo cijele Hrvatske, a ove godine i po prvi puta i studenti iz Srbije.

Na panelu zadnjeg dana kao predstavnici Sveučilišta Sjever sudjelovali su Matija Konjić i Davor Ljubenkov iz Odjela za poslovnu ekonomiju koji su odlično odradili posao predstavljanja Sveučilišta. Nakon uvodne teme o EU fondovima i kako fondovi imaju veliki potencijal, započeo je panel na kojem su studenti raspravljali kako oni vide i da li uopće vide budućnost u Hrvatskoj. U raspravi su sudjelovali i neki od predstavnika većih tvrtki u Hrvatskoj kojima su studenti također postavili nekoliko pitanja, ali i prijedloga. Bitno je za spomenuti da su se gotovo svi studenti složili da u Hrvatskoj vide budućnost za sebe samo se je potrebno svakodnevno razvijati i ulagati u svoje obrazovanje.

Sudjelovanje Sveučilišta Sjever na ovakvoj, ali i drugim konferencijama zasigurno će doprinijeti prijenosu različitih znanja i iskustava, ali i povećati prepoznatljivost Sveučilišta kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Galerija