Ne propustite gostujuće predavanje Jefferya Renarda Allena, poznatog američkog književnika sa Sveučilišta u Virginiji

Sveučilišni centar Koprivnica 

Povodom Međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen koji se ove godine održava u Koprivnici od 23.-28. listopada, Sveučilište Sjever će ugostiti Jefferya Renarda Allena, poznatog književnika i profesora kreativnog pisanja na Sveučilištu u Virginiji (University of Virginia). Jeffery Renard Allen održat će predavanje na temu: "Distortion: The Other Magical Realism" u petak, 26. listopada u 16.30 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica (dvorana A108). 

U svom predavanju, poznati će se književnik i profesor osvrnuti na pitanja seksualnog nasilja opisanog u poznatom romanu A Little Life (2015) američke autorice Hanya Yanagihara, koji svakako predstavlja novi oblik radikalne estetike u Americi. U svrhu usporedbe, Jeffery Renard Allen ragovarat će i o izobličenju, metanarativu i nadrealizmu u glazbi i videozapisima Erykah Badu i Kendrick Lamar, te u filmovima Get Out, poznatoj američkoj televizijskoj seriji The Wire i humorističnoj seriji Random Acts of Flyness.

Predavanje je namijenjeno studentima novinarstva, kao i svim ostalim zainteresiranim studentima, nastavnicima Sveučilišta Sjever te javnosti.

Program Međunarodnog festivala književnosti možete pogledati ovdje: http://galoviceva-jesen.eu/

Vidimo se na predavanju!