Prijavi se na 20. Školu medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić ove se godine održava dvadesetu godinu za redom i to po prvi puta u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza. Riječ  je o jednom od pet najvažnijih projekta medijskog opismenjavanja u Hrvatskoj i među stotinu i pedeset najvažnijih na razini Europske Unije, kroz koji je u 20 godina postojanja prošlo više od 2500 polaznika. Svi profesori, odgajatelji, studenti, klubovi, udruge i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima. Sveučilište Sjever po prvi je puta partner Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić.

Ovim putem pozivamo zainteresirane studentice i studente Sveučilišta Sjever na besplatno sudjelovanje, a prijaviti se možete do 12. srpnja 2018. godine. Svoje ime i prezime, adresu stanovanja, datum rođenja i OIB, te kojoj bi radionici prisustvovali, pošaljite na e-mail: nikolina.hojsak@unin.hr .

Prijave možete izvršiti za prvi i drugi seminarski stupanj (teorijska znanja) ili pak za sljedeće radionice:

  • Radionica za animirani film
  • Radionica za eksperimentalni film
  • Radionica za igrani film
  • Radionica za TV reportažu
  • Radionica za postprodukciju zvuka
  • Radionica za montažu

U deset filmskih dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, projekcije filmova i skupne rasprave o filmu te upravo sve to čini Školu idealnim mjestom dogradnje, usavršavanja ali i prvog susreta sa svijetom filma, fotografije, radija i medija. Stručnost predavača i voditelja radionice kao i sve širi krug škola (osnovnih i srednjih), ali i domova koji s djecom i mladima rade medijsku kulturu unutar svojeg predmeta i propisanog plana i programa, kao i izvannastavnu aktivnost samo je još jedan dokaz uspješnosti škole. Više informacija o samoj Školi možete vidjeti ovdje .

Napomena: Prijavljeni studenti trebaju sami osigurati smještaj u Varaždinu tijekom trajanja Škole jer navedena sredstava pokrivaju kotizaciju za sudjelovanje u programu i radionicama.