Poziv na "Informativno predavanje o DAAD stipendijama"

" Informativno predavanje o DAAD stipendijama " održat će prof. Ivana Bašić u petak 15. lipnja 2018. u 16,00 sat u SC Varaždin, UNIN2-102.

DAAD , njemačka služba za akademske razmjene, čiji je osnivač Vlada Savezne Republike Njemačke, jedan je od najvećih svjetskih organizacija čiji je glavni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktora i znanstvenika.

DAAD nudi više od 250 različitih PROGRAMA stipendiranja  na njemačkom i engleskom jeziku   od ljetnih tečajeva, studijskih stipendija, kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija učiniti studijskih boravaka sveučilišnih profesora u trajanju nekoliko godina.

Programi stipendija DAAD-a dostupni su u  svim državama svijeta i za sve studijske discipline . Više informacija na:  www.daad.de

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2019./2020. na njemačkim sveučilištima i / ili institucijama u Njemačkoj. U ljetnim mjesecima ažurirat će se svi natječaji.

Stipendije su namjenjene za studente preddiplomskog i diplomskog studija i studenti koji žele upisati doktorski studij, doktorate, postdoktorande i znanstvenike svih disciplina.

Rok za prijavu: između 30. rujna 2018. i 1. prosinca 2018. 

Ivana Bašić, rođena u Aachenu u Njemačkoj, studirala je romanistiku i njemački kao strani jezik na Sveučilištima u Augsburgu i Bologni. Nakon studija je radila na Sveučilištima u Ulmu, Budimpešti i Rimu. Od listopada 2016.g. zaposlena je kao ugovorna lektorica DAAD-a na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Pored obaveza na Odsjeku za germanistiku na Filozofskom fakultetu zadužena je za promoviranje stipendija i sveučilišnih programa DAAD-a u Hrvatskoj, savjetovanje za studijske programe u Njemačkoj, multilateralne projekte u sklopu promicanja njemačkog jezika i kulture te surađuje zajedno sa njemačkim Veleposlanstvom u Zagrebu i Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Više informacija o DAAD programu, detaljnim uputama i obrascima za online prijavu nalaze se na web stranici:

www.funding-guide.de

www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/

Infomaterijal o studiji i istraživanjuu Njemačkoj možete skinutina web stranicu:

https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/publikationen/en/

 

Sve su novosti objavljene na Facebook stranici "DAAD Hrvatska" .

Kontakt informacije:

DAAD u Hrvatskoj

Filozofski fakultet

Odsjek za njemački jezik i književnost

Ul. Lorenza Jägera 9, 31000 Osijek

Adrian Ramabaja

e-mail:  daad_osijek@yahoo.de

Filozofski fakultet

Odjel za germanistiku

Krešimirova obala 2, 23000 Zadar

Larissa Holz
e-mail:  daad.dalmatien@gmail.com

Filozofski fakultet

Odsjek za germanistiku

Ulica Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb

Ivana  Bašić

e-mail:  ivbasic@ffzg.hr

Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu

Osim DAAD-a postoji i čitav niz njemačkih institucija koje nude studentske stipendije kao što su parlamentarni praktikanti u Njemačkoj Bundestagu, Stipendije Zaklada Alexander-von-Humboldt, Robert Bosch i DFG (Njemačka istraživačka zajednica), stipendija saveznih država Bavarske i Baden-Württemberga, pojedinih sveučilišta i tvrtki koje nude praksu.

Više informacija na:   www.zagreb.diplo.de

Kontakt informacije:

Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu

Odjel za kulturu

Ulica grada Vukovara 64, 10000  Zagreb

e-mail:  deutsche.botschaft.zagreb@inet.hr

tel: +385 (0) 1 6300-100