Poziv na informativno predavanje o DAAD stipendijama

Dragi studenti, nastavnici Sveučilišta Sjever,

pozivamo vas na "Informativno predavanje o DAAD stipendijama" koje će održat prof. Ivana Bašić u petak 15. lipnja 2018. u 16.00 sati u Sveučilišnom centru Varaždin, dvorana UNIN2-102.

DAAD, njemačka služba za akademske razmjene, čiji je osnivač Vlada Savezne Republike Njemačke, jedan je od najvećih svjetskih organizacija čiji je glavni cilj stipendiranje i savjetovanje studenata, doktora i znanstvenika.

DAAD nudi više od 250 različitih PROGRAMA stipendiranja na njemačkom i engleskom jeziku od ljetnih tečajeva, studijskih stipendija, kratkoročnih i dugoročnih istraživačkih stipendija te studijskih boravaka sveučilišnih profesora u trajanju od nekoliko godina.

Programi stipendija DAAD-a dostupni su u svim državama svijeta i za sve studijske discipline . Više informacija na: www.daad.de

DAAD raspisuje natječaj za stipendije za akademsku godinu 2019./2020. na njemačkim sveučilištima i / ili institucijama u Njemačkoj. U ljetnim mjesecima ažurirat će se svi natječaji.

Stipendije su namjenjene za studente preddiplomskog i diplomskog studija te studenti koji žele upisati doktorski studij, doktorate, postdoktorande i znanstvenike svih disciplina.

Rok za prijavu: između 30. rujna 2018. i 1. prosinca 2018.

Više informacija o programu, detaljnim uputama i obrascima za online prijavu nalaze se na web stranici:

www.funding-guide.de

www.daad.de/deutschland/promotion/phd/en/

Infomaterijal o studiji i istraživanjuu Njemačkoj možete skinuti na web stranici:

https://www.daad.de/deutschland/nach-deutschland/publikationen/en/