Erasmus iskustvo predvača Sveučilišta Sjever na Odeskoj državnoj akademiji tehničke regulacije i kvalitete

Predavači sa Sveučilišta Sjever Željko Kos i Aleksej Aniskin gostovali su u okviru Erasmus+ programa br. 2016-2-HR01-KA107-034767 na Odeskoj državnoj akademiji tehničke regulacije i kvalitete (ODATRK) u Odessi u razdoblju od 4. do 17. svibnja 2018. gdje su održali predavanja i prošli specijalističku obuku (Erasmus+ training i teaching program).

Tijekom posjeta više su se puta sastali s rektorom Akademije prof. DSc Leonidom Kolomijtsem, prorektorima H. Bratčenko i O. Djačenko, voditeljima katedri i predavačima Akademije. Tom prilikom dogovorene su sljedeći koraci suradnje te su osoblje i studenti potaknuti na buduće mobilnosti Erasmus+.

Naši kolege su predstavili Sveučilište Sjever partnerskoj instituciji, upoznali nastavno osoblje i studente akademije s prednostima Erasmus+ programa mobilnosti, podijelili svoja iskustva sudjelovanja i organizacije mobilnosti nastavnika i studenata. Također su detaljnije upoznati s poviješću ODATRK-a, koju im je predstavio veteran Akademije prof. dr.sc. Berdi Berdyev u muzeju akademije. Nadalje su se upoznali s organizacijom odgojno-obrazovnog procesa u akademiji ODATRK, posjetili laboratorije, upoznali s osnovnim smjerovima znanstvenih istraživanja na Odjelu za mjeriteljstvo te su proveli preliminarne radove na pripremi zajedničkih publikacija.