Najava novih studija na Danu otvorenih vrata u Sveučilišnom centru Varaždin

Dan otvorenih vrata dio je promotivne aktivnosti Sveučilišta Sjever koji je i ove godine održan u srijedu, 21. ožujka u Sveučilišnom centru Varaždin. U prostorijama Sveučilišta Sjever, za brojne srednjoškolce, potencijalne studente te zainteresirane za rad Sveučilišta održana je prezentacija o mogućnostima i uvjetima studiranja te studijskim programima koji se izvode u Sveučilišnom centru Varaždin.

Pored preddiplomskih studijskih programa koji se provode već dugi niz godina, prorektor za nastavu i studentska pitanja, doc. dr. sc. Vlado Tropša najavio je i nove programe za sljedeću akademsku godinu. Tako će se u Sveučilišnom centru Varaždin izvoditi preddiplomski studij Mehatronika te preddiplomski studij Fizioterapija, dok će Sveučilišni centar Koprivnica krenuti sa preddiplomskim studijem Prehrambena tehnologija, koji je važan s obzirom na jaku prehrambenu industriju u našoj regiji. Osim preddiplomskih studijskih programa, Sveučilište Sjever otvara i nove diplomske studije Multimedije, Strojarstva i Graditeljstva koji kreću na jesen.

U sklopu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata svi posjetioci su mogli sudjelovati na zanimljivim radionicama i demonstracijama u specijaliziranim i moderno opremljenim laboratorijima i kabinetima koje su pripremili profesori i studenti s Odjela za strojarstvo, multimediju, oblikovanje i primjenu, elektrotehniku, graditeljstvo i sestrinstvo.

Posjetioce je najviše interesirao rad u vrhunski opremljenom multimedijalnom laboratoriju (fotografski i televizijski studio), laboratoriju za 3D tehnologiju te laboratoriju za biomedicinska istraživanja u okviru kojih su zainteresirani iz prve ruke doznali sve o izvođenju praktične nastave na Sveučilištu. Također,  na Danu otvorenih vrata održano je i nekoliko predavanja na kojima su studenti posjetiteljima prenijeli svoja iskustva o studentskom životu na Sjeveru.