Sveučilište Sjever na 10. međunarodnoj znanstveno stručnoj konferenciji u Poltavi

U okviru X. Međunarodne znanstveno praktične konferencije „Problemi i perspektive razvoja akademske i sveučilišne znanosti” održala se sjednica sekcije „Proizvodstvo, tehnologije, inženjerstvo” okrugli stol broj 7 „Naftoplinsko inženjerstvo i tehnologije.” Bilo je prezentirano 14 članaka, uključujući i nastup s Azerbajdžanskog sveučilišta arhitekture i graditeljstva uz pomoć Skype veze, nastupili su Akif Hasimov, izv.prof., prvi prorektor i izv.prof. dr.sc. Rašid Barhalov, Odjel za tehnološke strojeve i opremu.

Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici Sveučilišta Sjever iz Varaždina, prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr.sc. Anica Hunet i viši predavač, dr. sc. Aleksej Aniskin.

Pored izvještaja predavača, prezentirani su i brojni studentski radovi koji su izazvali opći interes. Teme radova na sjednici su bile vrlo raznolike te su pokrivena područja proizvodnje nafte i plina, skladištenje i transporta plinskih hidrata, opreme za naftu i plin i kompleksne geologije nafte i plina. Na kraju, sudionici konferencije aktivno sudjelovali u raspravi o budućim perspektivama suradnje.

7. prosinca započeo je tradicionalni posjet delegacije Sveučilišta Sjever (Varaždin, Hrvatska) Nacionalnom tehničkom sveučilištu Yuriy Kondratyuk Poltava. Ovaj put su nas posjetili prorektorica za znanstveno-umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr.sc. Anica Hunjet i viši predavač, dr. sc. Aleksej Aniskin sa Odjela za graditeljstvo.
Suradnja između naših Sveučilišta odvija se u okviru bilateralnog ugovora, kao i prema međunarodnom programu ERASMUS+.

Prvi dan posjeta naši hrvatski kolege imali su uspješne poslovne kontakte s prorektoricom za znanstveni i međunarodni rad Svitlanom Sivitskom, dekanima i nastavnicima fakulteta te su sudjelovali u dva okrugla stola u okviru X. Međunarodne znanstvene i praktične konferencije "Problemi i perspektive razvoja akademske i sveučilišne znanosti"

8. prosinca delegacija Sveučilišta Sjever iz Varaždina, Hrvatska, u sastavu prorektorice za znanstveno- umjetnički rad i međunarodnu suradnju, izv.prof. dr. sc. Anice Hunet i višeg predavača, dr. sc. Alekseja Aniskina sudjelovali su na plenarnom zasjedanju X. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Problemi i perspektive razvoja akademske i sveučilišne znanosti", koja je uspješno održana na Poltavskom nacionalnom tehničkom sveučilištu Yurija Kondratyuka.

Od 12 do 15. prosinca u Poltavskom Nacionalnog tehničkom sveučilišta Yurija Kondratyuka uspješno su održana predavanja višeg predavača Sveučilišta Sjever dr.sc. Alekseja Aniskina (Varaždin, Hrvatska).
Predavanja su bila posvećena osobitostima visokog obrazovanja u Hrvatskoj i nekim od suvremenih problema geotehnike koji hrvatski znanstvenik razvija u suradnji s kolegama iz Poltave.
Podsjećamo također da se suradnja između naših sveučilišta odvija u okviru bilateralnog sporazuma, kao i međunarodnog programa ERASMUS+.