Edukacijsko-iskustvena radionica Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije u Sveučilišnom centru Koprivnica

Nakon gostovanja na Sveučilištu Sjever u sklopu ovogodišnje manifestacije "Koprivnica čita", Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije održat će i edukacijsko-iskustvenu radionicu u Sveučilišnom centru Koprivnica – u srijedu, 8. studenog 2017. godine (16.30-18.00) u učionici A06. 

Radionica se sastoji od dva dijela – (1) uvodnog predavanja o zakonskoj regulativi i specifičnostima osoba s oštećenjem vida, pomagalima koja koriste, osnovama Brailleva pisma, načinima kretanja i pravilne komunikacije sa slijepom osobom te (2) iskustvenog doživljaja različitih oštećenja vida uz pomoć simulacijskih naočala, bijelog štapa ili videće pratnje, kao i praktičnog svladavanja osnovnih tehnika vođenja, orijentacije, kretanja stubištem i sl.
Radionica će biti održana u okviru kolegija Napredno praktično novinarstvo: tiskani i elektronički mediji doc. dr. sc. Lidije Dujić i doc. dr. sc. Borisa Becka – namijenjena je studentima 3. godine preddiplomskog studija novinarstva, ali i svim ostalim zainteresiranim studentima i nastavnicima Sveučilišta Sjever.

Vidimo se na Sveučilištu!

Galerija