Sveučilište Sjever i Centar za promociju znanosti organiziraju radionicu "RRI Tools"

Dragi nastavnici,

obavještavamo vas da Sveučilište Sjever i Centar za promociju znanosti iz Beograda organiziraju jednodnevnu radionicu „RRI Tools“ koja će se održati 29. studenoga 2016. godine od 10:00 do 15:00 sati u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Radionice će se provesti u okviru proјekta RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools), (http://www.rri-tools.eu/) koјi se financira iz FP7 programa Europske komisije. Projekt ima cilj ukazati na mogućnost i potrebu za većim uključivanjem javnosti u znanost i suradnju između svih aktera u procesu istraživanja i inovaciјa (znanstvenici/istraživači, organizaciјe civilnog društva, industrija i obrazovanje). Također, cilj projekta je pružiti svim akterima praktične alate kako da svoј rad usklade s potrebama društva na etički prihvatljiv i održiv način.

Osnovnih šest principa projekta RRI Tools su etika istraživanja, otvoreni pristup, rodna ravnopravnost, uključenost javnosti, znanstveno obrazovanje i odgovorno upravljanje.
RRI Tools je trogodišnji projekt (2014-2016) implementiran od strane Europske komisiјe kao krovna platforma za sve fondove, a posebno za Horizont 2020. Poznavanje i poštivanje RRI principa od velike su važnosti prilikom apliciranja sredstva iz EU fondova.

Ciljevi radionice su:
 upoznavanje s različitim aspektima RRI koncepta i sve većim zahtjevima za implementiranje RRI principa u praksi,
 pružanje korisnih smjernica za realizaciјu RRI principa - upoznavanje s RRI Tools platformom i njezinim mogućnostima
 međusobno upoznavanje i umrežavanje istraživača iz društvenih i humanističkih znanosti radi razmjene iskustava apliciranja i sudjelovanja na EU projektima.

Radionice su namijenjene svim akterima u procesu znanstvenih istraživanja i inovacija (znanstvenici/istraživači, doktorandi, obrazovna zajednica, organizacije civilnog društva).
Na radionice se možete prijaviti ispunjavanjem formulara https://goo.gl/forms/BdmmcGmcyndZxEZj1 naјkasniјe do 25. studenoga do 14 sati. Maksimalan broј sudionika јe 25.

Sudjelovanje na radionicama je bez kotizacije, dok će za sudionike iz drugih gradova biti osigurani putni troškovi dolaska. Za sve upite možete se obratiti na: kandjelkovic@cpn.rs i amulovic@unin.hr .

Prilozi