Radionice na Sveučilištu Sjever u sklopu Jean Monnet projekta

Sveučilište Sjever kao vodeći nositelj projekta "Širenje pristupa Europske unije pri pružanju osiguranja kvalitete visokog obrazovanja zemljama partnerima primjenom osiguranja kvalitete" organizira petodnevne radionice koje će se održati u Sveučilišnom centru Varaždin, od 24. do 28. listopada 2016. godine, od 10:00-16:00 h, UNIN1, dvorana 22. Navedene radionice i prezentacije predstavit će jedan od kreatora modela, Roger Van de Winkel iz partnerske institucije Revalento.

Naime, Sveučilište Sjever je s eminentnim međunarodnim partnerima tijekom 2015. godine apliciralo na natječaju za dobivanje sredstava iz Jean Monnet fonda u sklopu Erasmus+ programa vezanog za znanstvene projekte. Nakon pozitivne ocjene već spomenutog projekta " Širenje pristupa Europske unije pri pružanju osiguranja kvalitete visokog obrazovanja zemljama partnerima primjenom osiguranja kvalitete " pokrenute su sve projektom planirane aktivnosti. Glavni cilj projekta je transfer, razvoj i implementacija modela u funkciji povećanja ukupne razine kvalitete na visokoškolskim ustanovama odnosno primjena najbolje prakse od partnerskih institucija.

Tijekom prvog kvartala 2016. godine provodilo se istraživanje u zemljama partnera projekta, pa tako i u Hrvatskoj. Kroz istraživanje u kojem su sudjelovale i neke od hrvatskih institucija došlo se do rezultata vezanih uz pojedine aspekte osiguranja kvalitete u visokoškolskim ustanovama Republike Hrvatske, te njihove spoznaje o predloženom modelu CQAF razvijenom od strane partnera iz Švedske i Nizozemske koji su uključeni u cijeli projekt. Nakon provedenog istraživanja ključan korak u realizaciji projekta je upoznavanje i trening vezano uz novi „CQAF“ model.

Uz trening, održavat će se i radionice s ciljem kreiranja podloga za implementaciju novog modela čija je najveća vrijednost definiranje i kvantifikacija ključnih parametara kvalitete u sustavu obrazovanja.